Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 34 van 64 - 640 Resultaten

Vuurgoudhaan natuurjournaal

Kleine eieren en sprookjesachtige bloemen...


Lees verder 4 juni 2020   3 jaar oud
Caulerpa macrophysa, a common green algal species of Bonaire. This algae forms mats tightly attached to rocks and corals, often in the intertidal or shallow areas

Tijdens de 2019 expeditie van Naturalis Biodiversity Center en Stichting ANEMOON is onder meer de grote verscheidenheid aan zeewieren van Bonaire onderzocht en gecatalogiseerd. Uit deze en eerdere rapporten zijn bijna 250 soorten..


Lees verder 31 mei 2020   3 jaar oud
Gewone dwergvleermuis, nr 1 bij de vleermuistuintelling

Afgelopen weekend (23 en 24 mei) vond de Voorjaars Vleermuistuintelling 2020 plaats. Na de voor- en najaarstellingen van 2019 was dit de derde vleermuistuintelling die in Nederland is gehouden. 492 tuineigenaren - 200 meer dan..


Lees verder 28 mei 2020   3 jaar oud
Tjiftjaf

Bloeiende hei en uitvliegende tjiftjaf...


Lees verder 27 mei 2020   3 jaar oud
aardappel hazelaar agroforestry systeem, Wakelyns UK

Op steeds meer plekken in Nederland plant men bomen en struiken die voedsel of andere waardevolle producten opleveren. Denk aan walnoten, hazelnoten, kastanjes en fruit zoals rode bes en honingbes. Maar ook populieren om kisten of..


Lees verder 26 mei 2020   3 jaar oud
Xen-Tari spuiten - primair

In de strijd tegen eikenprocessierups wordt gebruik gemaakt van bestrijdingsmethoden die erger zijn dan de kwaal. Beelden van spuitkanonnen, dode rupsen van onschadelijke vlinders en lijmbanden met dode vogels en vleermuizen doen..


Lees verder 20 mei 2020   3 jaar oud
rozenblaadje - primair

Als we het over bestuivers hebben, gaat het al snel over hommels en andere (wilde) bijen. Ook zweefvliegen, in iets mindere mate dagvlinders, en andere insecten zorgen voor bestuiving, maar nachtvlinders worden in dat rijtje niet..


Lees verder 18 mei 2020   3 jaar oud
schuimalg in de Oosterschelde

Ieder jaar komt schuimalg in het nieuws. Meestal omdat het sportduikers hun duikplezier bederft of omdat het spectaculaire beelden met grote hoeveelheden schuim op het strand oplevert. Nu voor het eerst door het zeer tragische..


Lees verder 17 mei 2020   3 jaar oud
De gewone dwergvleermuis is een echte tuinvleermuis

Als je in de lente ’s avonds weer buiten kunt zitten is het tijd voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen vleermuizen tevoorschijn en gaan op jacht naar..


Lees verder 14 mei 2020   3 jaar oud
Kwelders waddenzee

Er zijn duidelijke signalen dat de klimaatverandering sneller gaat dan nog maar een paar jaar geleden algemeen werd gedacht. Dit veroorzaakt nu al grote bedreigingen voor vogels die gebruik maken van de Oost-Atlantische trekroute...


Lees verder 7 mei 2020   3 jaar oud

Archief