Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 35 van 65 - 642 Resultaten

De gewone dwergvleermuis is een echte tuinvleermuis

Als je in de lente ’s avonds weer buiten kunt zitten is het tijd voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen vleermuizen tevoorschijn en gaan op jacht naar..


Lees verder 14 mei 2020   3 jaar oud
Kwelders waddenzee

Er zijn duidelijke signalen dat de klimaatverandering sneller gaat dan nog maar een paar jaar geleden algemeen werd gedacht. Dit veroorzaakt nu al grote bedreigingen voor vogels die gebruik maken van de Oost-Atlantische trekroute...


Lees verder 7 mei 2020   3 jaar oud

Bij het woord worm denken veel mensen aan regenwormen, zeepieren of een Gestippelde dieseltreinworm, kruipend in de grond of op de zeebodem. Maar in ons land leven ook wormpjes in de huisjes van zoetwaterslakken. Deze maar enkele..


Lees verder 3 mei 2020   3 jaar oud

Het op grote schaal verdwijnen van bossen en bijbehorende ecosystemen brengt grote gezondheidsrisico’s met zich mee. Veel ziekteverwekkers, zoals het coronavirus, komen van wilde dieren. Als zij door het verdwijnen van hun..


Lees verder 2 mei 2020   3 jaar oud
Pimpelmees

Je zou denken dat in Nederland vrijwel alle soorten flora en fauna wel in kaart zijn gebracht. We zijn tenslotte een klein landje met veel vrijwilligers die biodiversiteit monitoren. Niets is echter minder waar. Tot nu toe zijn..


Lees verder 2 mei 2020   3 jaar oud
Past, present and future of European nature EENMALIG GEBRUIK

ARK Natuurontwikkeling staat voor natuur die zoveel mogelijk haar gang mag gaan. Onze ambitie is om nieuwe natuurgebieden te ontwikkelen met een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren. ARK'er Jeroen Helmer maakte een..


Lees verder 29 april 2020   3 jaar oud
Schubdiermoeder met jong

De oorsprong van het coronavirus ligt vermoedelijk in een zogenaamde 'natte markt' in Wuhan, China. Hierdoor werd al snel de link gelegd tussen het virus en de handel in en consumptie van wilde dieren. Nu de effecten van dit..


Lees verder 24 april 2020   3 jaar oud
bloemrijk grasland - primair

Biodiversiteit en de achteruitgang ervan in Nederland wordt steeds zichtbaarder en breder gedragen. Dat dit niet nieuw is wordt duidelijk in het net verschenen boek ‘Bescherming van biodiversiteit: een weerbarstige uitdaging’...


Lees verder 24 april 2020   3 jaar oud
Vlierbloesem natuurjournaal

De zang van de nachtegaal en de eerste vlierbloesem...


Lees verder 24 april 2020   3 jaar oud
Gewone dwergvleermuizen

Terwijl Nederland en de rest van de wereld hard werken om de verdere verspreiding van COVID-19 te voorkomen, krijgt de Zoogdiervereniging vaker vragen of Nederlandse vleermuizen dit coronavirus kunnen verspreiden. Die zorgen zijn..


Lees verder 16 april 2020   4 jaar oud

Archief