Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 52 van 65 - 643 Resultaten

Cygnus cygnus. Wilde zwaan

Door grootschalig verlies van natuur zijn wilde dierenpopulaties op aarde sinds 1970 gemiddeld met 58 procent geslonken. De afname is een direct gevolg van menselijke activiteiten. Daardoor ligt de oplossing binnen handbereik...


Lees verder 31 oktober 2016   7 jaar oud
Grote sponszwam

In het bosgebied van Ommen-Beerze werd in een berm van een vrij drukke weg een grote geelbruine bol op de grond opgemerkt. De maten van 70 centimeter breed en 50 centimeter hoog logen er niet om. Passanten vroegen zich af wat het..


Lees verder 26 oktober 2016   7 jaar oud
Kerk te Warstiens, Friesland. Op de achtergrond is de oprukkende stad Leeuwarden te zien

Nederlanders waarderen het landschap in hun directe leefomgeving steeds lager. In 2015 is deze waardering gedaald tot een rapportcijfer van onder de zes. Dit blijkt uit langjarig onderzoek van Martin Goossen van Wageningen..


Lees verder 4 oktober 2016   7 jaar oud
Mossel
www.saxifraga.nl

Er is dit najaar een ongekende hoeveelheid mosselzaad in de westelijke Waddenzee. Bij de jaarlijkse bestandsinventarisatie van sublitorale mosselbanken is in totaal 95 miljoen kilogram mosselzaad in kaart gebracht...


Lees verder 21 september 2016   7 jaar oud

Heftige regenbuien, we zien ze steeds vaker. De afgelopen weken zijn we getuige van veel neerslag in sommige delen van het land. Ondergelopen straten, tunnels en akkers waren volop in het nieuws. Naar verwachting neemt de kans op..


Lees verder 10 juli 2016   7 jaar oud

In het kader van het zeereepproject werd er op 15 november 2015 een bezoek gebracht aan de kustduinen bij Schoorl aan Zee. Vlak naast een groepje Gesteelde stuifballen vielen enige afwijkende stuifballen op. Ze vielen op door..


Lees verder 23 juni 2016   7 jaar oud
Tranende franjehoed

Begin juni komen de eerste Tranende franjehoeden tevoorschijn. Tranende franjehoeden vind je veelvuldig langs wegen en paden van bossen, parken, kerkhoven en in tuinen. Tijdens een ommetje in de eigen woonomgeving maak je kans..


Lees verder 8 juni 2016   7 jaar oud
Pyrus communis. Gewone peer

Meer bloemenweiden kunnen zorgen voor meer diversiteit in wilde bestuivende insecten. En meer diversiteit in bestuivende insecten zorgt voor een betere kwaliteit fruit. En dus voor hogere opbrengsten. Bij de teelt van zowel peren..


Lees verder 16 mei 2016   7 jaar oud
Koolzaadbespuiting

Landbouw is verreweg de belangrijkste uitvinding van de mensheid. Zonder deze uitvinding had de menselijke beschaving zich nimmer kunnen ontwikkelen tot wat hij nu is. De laatste decennia legt de intensivering van de landbouw..


Lees verder 5 mei 2016   7 jaar oud
Reuzenbalsemien

Vele exotische planten en dieren worden jaarlijks in Nederland geïntroduceerd. Slechts een klein deel hiervan weet te overleven en nog een kleiner deel blijkt invasief te zijn. Invasieve soorten leiden tot overlast en verlies aan..


Lees verder 3 mei 2016   7 jaar oud

Archief