Natuurberichten

Dossier: Stikstof

Stikstof (in de vorm van ammoniak en stikstofoxiden) komt vrij door het gebruik van meststof door boeren en als uitstoot door verkeer en industrie. Door de hoge concentraties stikstof en door het effect op onder andere natuur en waterkwaliteit is hier steeds meer aandacht voor. Hieronder vindt u alle natuurberichten over stikstof bij elkaar.

Pagina 18 van 26 - 256 Resultaten

Voor het Kennisnetwerk Ontwikkeling en Beheer Natuurkwaliteit was 2020 een jaar met veel ontwikkelingen. Eén daarvan was de uitvoering van het Ecologisch Assessment. De resultaten van het Ecologisch Assessment geven een impuls aan..


Lees verder 4 mei 2021   2 jaar oud
Heide

Integraal natuurherstel. Een belangrijk uitgangspunt in de herstelprojecten die we met leden en partners realiseren. Die integrale aanpak houdt in dat we problemen in een gebied vanuit verschillende invalshoeken bekijken en ze..


Lees verder 27 april 2021   2 jaar oud
Future of Butterflies - primair

Op 8 en 9 april organiseerde De Vlinderstichting voor de vijfde keer het symposium Future of Butterflies in Europe. Noodgedwongen was het een verkort online symposium, maar daardoor konden deelnemers uit meer landen dan ooit..


Lees verder 22 april 2021   3 jaar oud
kievit

Het platteland is stiller geworden sinds grutto en veldleeuwerik op veel plekken verdwenen zijn. Bijen en andere insecten nemen sterk in aantal af. Het zijn symptomen van een verzwakte natuur. Vogelbescherming Nederland pleit..


Lees verder 21 april 2021   3 jaar oud
Bevertjes. Briza media

De hooilanden bij Wageningen worden sinds de jaren vijftig intensief onderzocht. Tussen 1950 en 1990 daalde de diversiteit aan plantensoorten hier sterk en vond een scherpe stijging plaats van de stikstofdepositie. Vanaf 1990..


Lees verder 12 april 2021   3 jaar oud
Veluwe

Deze week verscheen het rapport 'Stikstof en natuurherstel', geschreven door elf vooraanstaande wetenschappers op het gebied van stikstofecologie en biodiversiteit. De conclusie van de wetenschappers is duidelijk. Om natuur te..


Lees verder 11 april 2021   3 jaar oud
Glyfosaat is gewoon toegestaan, ook vlak naast een natuurgebied

Nederland voert negatief natuurbeleid: we regelen heel precies tot hoe ver de natuur mag worden aangetast maar er is nauwelijks aandacht voor wat natuur nodig heeft. Daardoor wordt natuur vooral als hindermacht ervaren, terwijl de..


Lees verder 29 maart 2021   3 jaar oud
landelijke dag 2021 - primair

Zaterdag 6 maart wordt de jaarlijkse Landelijke Vlinderdag gehouden. Vele honderden liefhebbers van vlinders en libellen komen, dit jaar digitaal, samen om te horen hoe het ervoor staat en om te genieten van schitterende plaatjes..


Lees verder 4 maart 2021   3 jaar oud
Dood hout zorgt voor biodiversiteit

Er komen bomen bij als het aan Provincie Gelderland ligt, toch zeker een miljoen. Bovenal gaat het Gelderse bos veranderen: minder dennen, meer loofbos. Minder monoculturen met weinig soorten, meer oude en dode stammen. Want..


Lees verder 5 februari 2021   3 jaar oud

Op de Atlas Leefomgeving actualiseren we elk jaar de luchtkaarten. De kaarten van 2019 laten een verbetering van de luchtkwaliteit zien ten opzichte van 2013 tot en met 2018. De daling van fijnstof en stikstofdioxide in onze lucht..


Lees verder 4 februari 2021   3 jaar oud

Archief