Natuurberichten

Pagina 1048 van 1521 - 15206 Resultaten

Apomatus similis, Oosterschelde

De schoonheid van de natuur is vaak te vinden in de details van kleinere dieren die zelden door waarnemers worden waargenomen. Dat is zeker het geval voor de mariene kalkkokerworm Apomatus similis. Deze West-Europese kleine..


Lees verder 27 oktober 2013   10 jaar oud
Rivierkreeft

Voor het eerst in Nederland zijn hopen van de rode Amerikaanse rivierkreeft (Procambarus clarkii) gefilmd. In de video van Vroege Vogels graaft Bram Koese van Stichting EIS-Nederland het mysterieuze holletje uit. Om meer inzicht..


Lees verder 25 oktober 2013   10 jaar oud
Varroamijt

Dat neonicotinoïden een ernstige bedreiging vormen voor bijen is al langer bekend. Maar hoe de pesticiden exact te werk gaan, was nog niet helemaal duidelijk. Recent raakten Italiaanse wetenschappers weer een stapje dichter bij de..


Lees verder 25 oktober 2013   10 jaar oud
Trekkende houtduiven

Zaterdag 19 oktober 2013, een dag die veel trektellers niet snel zullen vergeten. Het was een dag met uitzinnig goede vogeltrek. De Nederlandse trektellers voerden ruim drie miljoen overtrekkende vogels in. Bijna één miljoen..


Lees verder 25 oktober 2013   10 jaar oud

Nu er steeds minder bloeiende planten zijn, is rot fruit een goede vlinderlokker. Er komen dagvlinders als atalanta en gehakkelde aurelia op af, maar ook ’s nachts blijkt het in trek...


Lees verder 24 oktober 2013   10 jaar oud
Droogvallende venoever

Nederland heeft een grote internationale verantwoordelijkheid om de kwaliteit van vennen te behouden of te verbeteren. Belangrijke bedreigingen zijn vermesting en verzuring door neerslag van stikstof uit de lucht. Uit een..


Lees verder 24 oktober 2013   10 jaar oud
Natuurschoolplein

Vogelbescherming vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met vogels in hun directe omgeving. Een vogel- en natuurvriendelijk schoolplein biedt ruimte aan vogels in de vorm van voedsel, nestgelegenheid en ruimte om te..


Lees verder 23 oktober 2013   10 jaar oud
Late guldenroeden

De uitheemse guldenroeden (Canadese guldenroede en Late guldenroede) beginnen vanaf augustus tot september massaal te bloeien. De goede zaadverspreiders groeien meestal in grote groepen, hebben prachtige bloemen en zijn echte..


Lees verder 23 oktober 2013   10 jaar oud
Zeearend

De jonge zeearend die begin oktober ernstig verzwakt werd gevonden in een schuur in Hank, is weer vrijgelaten aan de rand van de Biesbosch. 'Mooi dat dit jong weer in de Biesbosch is teruggekeerd', zegt Thomas van der Es,..


Lees verder 22 oktober 2013   10 jaar oud
Houtduiven trekken

Vogeltellers klagen al enkele weken steen en been dat er zo weinig te zien is op de trektelposten. De weersvoorspellingen voor afgelopen zaterdag waren dermate gunstig dat alle hoop gevestigd was op die dag. En het was bingo!..


Lees verder 22 oktober 2013   10 jaar oud

Archief