Natuurberichten

Pagina 1082 van 1530 - 15294 Resultaten

Podosphaera euphorbiae

Het bekende onkruidje Tuinwolfsmelk wordt vaak aangetast door de voor velen onbekende Tuinwolfsmelkmeeldauw en bewijst daarmee een hoop mensen die hun tuin goed bijhouden een dienst. Veel soorten meedauw gedijen prima bij droog..


Lees verder 24 juli 2013   10 jaar oud
Eén van de dwerginktvisjes

Ze zijn niet veel groter dan het topje van je duim. Dwerginktvisjes komen langs de hele Noordzeekust voor, maar nergens veel. Je krijgt ze dus niet vaak te zien. Tijdens een excursie bij de vuurtoren van Texel vingen vrijwilligers..


Lees verder 23 juli 2013   10 jaar oud
Obeliskhouding Vuurlibel

Warm zomerweer is optimaal voor insecten, of dat zou je denken. Maar té warm is ook niet goed. Bij temperaturen boven 30°C is er beduidend minder insectenactiviteit. Wie een vlinderwandeling wil maken, doet dat bij heet zomerweer..


Lees verder 23 juli 2013   10 jaar oud
Geulschietmot

Nederland telt achttien nieuwe insectensoorten, zo maakte het radioprogramma Vroege Vogels afgelopen zondag bekend. De insecten, met poëtische namen als geulschietmot en houtzwamkever, worden beschreven in het nieuwste nummer van..


Lees verder 23 juli 2013   10 jaar oud
De grote slurp van een sluipwesp op een strekspin.

Overal in niet te droog terrein zijn strekspinnen nu volwassen en hangen ze in of bij hun web. Maar niet alle strekspinnen hebben zich in het voorjaar kunnen ontwikkelen. Sommigen zijn ten prooi gevallen aan een parasitoïd. Het..


Lees verder 22 juli 2013   10 jaar oud
Kwartel

Vroeger werden (trek)vogels massaal geconsumeerd in België en Nederland. In Zuid-Europa en Afrika is het gebruik ook vandaag nog erg in zwang. Maar vogels eten die tijdens de trek gevangen worden, is lang niet zonder risico...


Lees verder 22 juli 2013   10 jaar oud

De duinparelmoervlinder vliegt veel en goed dit jaar. Goed nieuws voor deze bedreigde soort. Niet alleen worden er veel gezien op de bekende plekken, maar de soort blijkt ook flinke afstanden te zwerven...


Lees verder 22 juli 2013   10 jaar oud
Grootoorvleermuis
EENMALIG GEBRUIK

Momenteel komen er veel meldingen binnen van vleermuizen in slaapkamers en andere woonruimtes. Hoe komt dit? En wat moet je doen, en wat niet?..


Lees verder 21 juli 2013   10 jaar oud
Japanse stekelhoorn in de Oosterschelde

Vier samen met Stichting ANEMOON het vijfjarig bestaan van Natuurbericht.nl. Doneer tenminste € 20 en win een excursie: maak kennis met de Nederlandse biodiversiteit op de laagwaterlijn langs de Oosterschelde. Vanaf maart 2008..


Lees verder 21 juli 2013   10 jaar oud
Sea Aquarium’s ‘Curasub’ exploring Bonaire’s deep reef

Onderzoekers van IMARES Wageningen UR daalden tot 250 meter af in de zee bij Bonaire om het fascinerende ecosysteem van het diepe rif en zijn unieke biodiversiteit te onderzoeken. Terwijl de ondiepe Zuid-Caribische riffen bekend..


Lees verder 20 juli 2013   10 jaar oud

Archief