Natuurberichten

Pagina 1208 van 1260 - 12593 Resultaten

Ortolaan, wikipedia, no copyright

Het gaat slecht met de Nederlandse akkervogels. Grauwe gors en ortolaan zijn zo goed als verdwenen, terwijl de aantallen veldleeuwerik en patrijs in razend tempo achteruit gaan. De situatie is alarmerend genoeg, maar helaas vallen..


Lees verder 14 december 2008   13 jaar oud
Eikenprocessierups

Eikenprocessierupsen hebben ongeveer 600.000 brandharen. Deze haren veroorzaken gezondheidsproblemen bij mens en dier. De rupsen zitten overdag in zelfgemaakte nesten. In deze nesten vervellen ze meerdere keren en verpoppen ze..


Lees verder 14 december 2008   13 jaar oud
Pimpelmees aan vetbol. This file is licensed under Creative Commons Attribution 2.0 License

SOVON wintervogeltelling gaat weer van start Vanaf maandag 15 december a.s. is het weer zover. Dan gaat voor het zesde jaar op rij de vijfminutentelling van SOVON van start. Iedereen die het leuk vindt om in de kerstperiode..


Lees verder 13 december 2008   13 jaar oud
wild zwijn vrouwtje bram achterberg

Johan Bekhuis en Jeske Kortenhorst van ARK natuurontwikkeling houden een pleidooi voor het toestaan van wilde zijnen op meer plekken in Nederland...


Lees verder 12 december 2008   13 jaar oud
Sifons

Stroomopwaarts trekkende vissen komen allerlei obstakels tegen. Eén van de doorgangen die ze tegen kunnen komen is een zogenaamde sifon, een soort tunnel die de ene watergang onder de andere doorvoert. Het is echter onduidelijk of..


Lees verder 12 december 2008   13 jaar oud
Ameland satelliet, wikipedia, public domain

Onderzoekers van Alterra Wageningen UR bestuderen de gevolgen van zeespiegelstijging in een bijzonder experiment op ware grootte: op Ameland is door gaswinning de bodem de laatste jaren 30 cm gezakt, evenveel als de zee op korte..


Lees verder 11 december 2008   13 jaar oud
CRAEB kaft klein

Europa zal veel dagvlinders kwijt raken door klimaatverandering, zo menen de auteurs van een nieuw boek, Climatic Risk Atlas of European Butterflies. Hierin zijn modellen over klimaatverandering toegepast op de vlinderwaarnemingen..


Lees verder 11 december 2008   13 jaar oud
bulrug WouterJan Strietman

Op 3 december is door de bemanning van de MV Terschelling (Piet-Wim van Leeuwen en Tamara van Polanen Petel) ten noordwesten van IJmuiden een bultrug gezien. De foto die ze konden maken en meestuurde toen ze de waarneming via..


Lees verder 10 december 2008   13 jaar oud
Italiaanse kamsalamander

RAVON legt zich toe op de inheemse vissen, amfibieën en reptielen. Toch is er ook volop aandacht voor niet-inheemse soorten die ons land hebben weten te bereiken. Denk daarbij onder meer aan de zonnebaars, Italiaanse kamsalamander..


Lees verder 10 december 2008   13 jaar oud
kleine winter klein

Ondanks het koude weer wordt de kleine wintervlinder regelmatig gemeld. Deze soort, die in heel Nederland voorkomt komt af op licht en wordt regelmatig gezien op verlichte ramen...


Lees verder 9 december 2008   13 jaar oud

Archief