Natuurberichten

Pagina 121 van 1521 - 15206 Resultaten

Gerjo en Jara bij kalf en koe (NIET VOOR ALGEMEEN GEBRUIK)

Je ziet precies waar de weilanden van boer Gerjo Koskamp en vennoot Jara van Rooij in het Gelderse Halle beginnen en waar ze eindigen. Eind april kleuren ze geel van paardenbloem, in mei overheerst het wit van klaver. Daartussen..


Lees verder 19 mei 2023   10 mnd oud
Caprimulgus europaeus. Nachtzwaluw

Nachtzwaluw baltst in het donker en rugstreeppad zonder zwemdiploma...


Lees verder 19 mei 2023   10 mnd oud
bont dikkopje - primair

We vieren het veertigjarig jubileum van De Vlinderstichting deze maand in Noord-Brabant en het bont dikkopje is een van de soorten waarvoor deze provincie belangrijk is. Hij vliegt nu en de komende weken nog, maar ook in..


Lees verder 18 mei 2023   10 mnd oud
Gewone Dwergvleermuis

Na een natte periode was het afgelopen weekend tijdens de Nationale vleermuistelling eindelijk prima weer voor een vleermuistelling. De eigenaren van 162 tuinen uit heel Nederland deden mee aan deze telling. Zij gaven in totaal..


Lees verder 18 mei 2023   10 mnd oud
Grote vossenstaart in bloei

Voor mensen met een graspollenallergie breekt een zware periode aan. Tussen 24 mei en begin juli worden de hoogste graspollenconcentraties verwacht. Door het warme en vooral zeer vochtige weer tot nu toe staan de grassen er goed..


Lees verder 18 mei 2023   10 mnd oud
Wild zwijn

Gestreepte zwijntjes tuimelen door het bos en het groentje is een blauwtje...


Lees verder 18 mei 2023   10 mnd oud
Grutto voor lead

Bote en Astrid de Boer uit het Friese Tjerkwerd hebben gisteren uit handen van Vogelbescherming Nederland de Gouden Grutto ontvangen. Het Friese echtpaar krijgt de prijs vanwege hun inzet voor de weidevogels. Dankzij hun..


Lees verder 17 mei 2023   10 mnd oud
De Cleveringsluizen scheiden de Waddenzee (links) van het Lauwersmeer (rechts). Via deze sluizen stort er jaarlijks meer dan 1000-miljard liter zoet water in zee.

Tot 1969 was het huidige Lauwersmeer nog de Lauwerszee. Toen is het met dijken en sluizen afgesloten van de Waddenzee. Met enorme negatieve gevolgen voor vegetatie, vissen en vogels. Nu bekijken de betrokken partijen samen hoe het..


Lees verder 17 mei 2023   10 mnd oud
grauwe gors

De intensieve landbouw heeft onomstotelijk geleid tot de afname van broedvogels in Europa. Dit blijkt uit nieuw onderzoek op basis van vogeltellingen die 37 jaar omspannen. Het betreft gegevens van 170 soorten, verzameld op meer..


Lees verder 17 mei 2023   10 mnd oud
Houtoogst in een Europees bos  (beeld in overleg te gebruiken, contact communicatie.esg@wur.nl)

De energiecrisis heeft Europa de noodzaak laten zien om meer zelfvoorzienend te worden in grondstoffen. Ook hout is een belangrijke grondstof, bijvoorbeeld in de bouw, die voor een groot deel al uit de EU zelf komt. De vraag..


Lees verder 17 mei 2023   10 mnd oud

Archief