Natuurberichten

Pagina 729 van 1530 - 15293 Resultaten

mais - primair

Wereldwijd worden in de landbouw steeds meer insectenresistente genetisch gemodificeerde (gg-) gewassen gebruikt. Het is echter onbekend wat het effect is van de toxinen in deze gewassen op niet plaagsoorten in de omgeving van de..


Lees verder 8 maart 2018   6 jaar oud
Leiden grofvuilvissen

Bewoners van de Leidse Havenwijk inventariseren al jarenlang hun grachten op vissen. Ruim 50 vrijwilligers voerden honderden inventarisaties uit en brachten, soms met behulp van bijzondere methoden, 17 vissoorten aan het licht. Ze..


Lees verder 7 maart 2018   6 jaar oud
Tiny forest zaandam

‘Tiny Forests’ zijn kleine stadsbossen, zo groot als een tennisbaan, waarin een groot aantal boomsoorten wordt geplant om een zo hoog mogelijke biodiversiteit te krijgen. De geestelijk vader van dit concept is de Indiase ingenieur..


Lees verder 6 maart 2018   6 jaar oud
Heggenmus

De hele winter heeft de heggenmus zijn verborgen bestaan geleid, langs de randen van de tuin, onder stuiken en in heggen. Maar nu schittert de zon en de heggenmus zingt! Een haastig, helder, kwetterend lied. Een lied dat een..


Lees verder 6 maart 2018   6 jaar oud
kleine vos hyacint - primair

Veel mensen waren er hard aan toe en het zoemt flink op de sociale media: eindelijk is het voorjaar begonnen. Het ijs ligt nog op de sloten en de temperatuur is nog niet heel hoog, maar toch zien we op zonnige momenten de..


Lees verder 5 maart 2018   6 jaar oud

Het bevorderen van bijen staat erg in de belangstelling. In het stedelijk gebied worden vaak bijenhotels geplaatst. Helaas werken nogal wat bijenhotels uit de handel niet of nauwelijks. Hoe moet het wel?..


Lees verder 5 maart 2018   6 jaar oud
Begraafplaats

Op begraafplaatsen groeien vaak veel soorten korstmossen. Oude grafstenen, vrijstaande bomen en een voedselarme grond dragen bij aan de grote waarde van begraafplaatsen voor korstmossen. Recent zijn bijna alle begraafplaatsen op..


Lees verder 5 maart 2018   6 jaar oud
Weiland aan de Dijkgraaf in Wageningen op 11 december 2017

De kortstondige winterperiode met minimumtemperaturen rond de -10°C heeft zeer waarschijnlijk flinke schade veroorzaakt aan gazon en weilanden. Het is nu het moment om met de GrowApp te beginnen om de verkleuring van het gras de..


Lees verder 4 maart 2018   6 jaar oud
Studenten bij het Haringvliet

In NLDelta draait alles om leven met de natuur en in het bijzonder het water. Dit gebied, van Slot Loevestein tot voorbij de Haringvlietsluizen, gaat over spannende overgangen en verbindingen. De getijdedynamiek, de overgangen van..


Lees verder 4 maart 2018   6 jaar oud

Pijnstillers, antibiotica, antidepressiva en de anticonceptiepil. De resten hiervan komen in ons oppervlaktewater. Waterorganismen betalen de prijs. Bijvoorbeeld met weefselschade, verandering van voortplanting of gedrag,..


Lees verder 2 maart 2018   6 jaar oud

Archief