Natuurberichten

Pagina 820 van 1528 - 15275 Resultaten

Konikpaarden en wisenten in het Kraansvlak.

Deze zomer is een familiegroep Schotse hooglanders toegevoegd aan het al door wisenten en konikpaarden begraasde duingebied Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ARK Natuurontwikkeling, PWN en Ekogrön..


Lees verder 30 oktober 2016   7 jaar oud
Paar Kolganzen met één jong

Opnieuw zijn veel Kolganzen zonder jongen uit de Russische toendra teruggekeerd, zo blijkt uit eerste tellingen na de massale aankomst eind september. Paren die wel succesvol waren hebben doorgaans één of twee jongen. Vanaf 1995..


Lees verder 28 oktober 2016   7 jaar oud
bloemen primair

Goede voorbereiding, draagvlak en betrokkenheid van mensen, geduld, gefaseerd werken, goed zaad en nog veel meer werd genoemd als succesfactoren om idylles aan te leggen. Idylles zijn bloemrijke plekken voor vlinders, bijen en..


Lees verder 28 oktober 2016   7 jaar oud
De bever en zijn sleutelrol in de natuur

Wat we van de bever vooral opmerken zijn de sporen die hij achterlaat in zijn eigen territorium, zoals knaagsporen, wissels of burchten. Met de sporen die deze wateringenieur nalaat kan de bever gezien worden als een motor die de..


Lees verder 27 oktober 2016   7 jaar oud
Konijnen

Afgelopen jaar stak in Nederland een nieuw konijnenvirus de kop op. Hoe hebben de Nederlandse wilde konijnen deze epidemie doorstaan? De Zoogdiervereniging wil weten hoe het met de populatie gesteld is. Je kunt meehelpen door je..


Lees verder 27 oktober 2016   7 jaar oud
Dagpauwogen op vlinderstruik

Bestrijdingsmiddelen, zowel chemische als biologische, worden in privétuinen volop gebruikt. Maar weten we eigenlijk wel welke effecten deze hebben op onze planten en dieren en op de bodem? Uit een kleinschalig onderzoek blijkt..


Lees verder 27 oktober 2016   7 jaar oud
Bergheggenmus, maasvlakte oktober 2016

De bergheggenmus is één van de oostelijke tegenhangers van 'onze eigen' heggenmus. De soort komt voor in het uiterste noorden van Rusland, van de Oeral tot aan de Stille Oceaan, en overwintert zuidelijker in Oost-Azië. En nu zit..


Lees verder 26 oktober 2016   7 jaar oud
Grote sponszwam

In het bosgebied van Ommen-Beerze werd in een berm van een vrij drukke weg een grote geelbruine bol op de grond opgemerkt. De maten van 70 centimeter breed en 50 centimeter hoog logen er niet om. Passanten vroegen zich af wat het..


Lees verder 26 oktober 2016   7 jaar oud
Naturalis Biodiversity Centre

Het Caribische eiland St. Eustatius heeft sinds 2010 de status van bijzondere Nederlandse gemeente. Ondanks dat het al meer dan drie eeuwen deel van Nederland is geweest, en het een oppervlakte van slechts 21 vierkante kilometer..


Lees verder 25 oktober 2016   7 jaar oud
agaatvlinder klimop primair

Iedereen met bloeiende klimop in de tuin weet dat dit een geweldige bron van nectar en stuifmeel is voor vlinders, bijen, zweefvliegen en nog veel andere insecten. Op een zonnige dag kan het in oktober en november een enorm..


Lees verder 25 oktober 2016   7 jaar oud

Archief