Natuurberichten

Pagina 861 van 1521 - 15206 Resultaten

Lepus europaeus. Haas

Alleen in oktober en november zijn hazen niet vruchtbaar, de rest van het jaar wel. Rond de kortste dag begint het nieuwe voortplantingsseizoen, waarvan de piek ligt tussen februari en mei. In deze periode worden vaak grote..


Lees verder 23 februari 2016   8 jaar oud
Limosa limosa. Grutto, vliegend

Onze nationale vogel is nog even niet hier. Een derde deel zit nog in Afrika, de meerderheid is al opgerukt naar Zuid-Europa. Genietend van een Portugees of Spaans zonnetje hun kostje op rijstvelden aan het zoeken...


Lees verder 23 februari 2016   8 jaar oud
Diersporengids Banner

Of je nu in de natuur wandelt of in je tuin kijkt, overal kun je sporen van dieren vinden. Je denkt misschien direct aan pootafdrukken, maar ook aan keutels, nesten, eieren, plukjes haar of afgekloven dennenappeltjes kun je zien..


Lees verder 22 februari 2016   8 jaar oud
argusvlinder primair

Al langere tijd is er commotie over plannen damherten te schieten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dierenbescherming en Partij voor de Dieren hebben zelfs een rechtszaak aangespannen tegen provincie Noord-Holland, die besloot..


Lees verder 22 februari 2016   8 jaar oud
Jonge wilde kat VOOR EENMALIG GEBRUIK

ARK Natuurontwikkeling werkt in Limburg aan de ontwikkeling van nieuwe natuur en het verbinden van losse natuurgebieden. Verschillende soorten die de biodiversiteit in de provincie versterken krijgen daarbij speciale aandacht...


Lees verder 21 februari 2016   8 jaar oud
Wasbeerhond

Van februari tot november dit jaar wordt geïnventariseerd waar in Noordoost-Nederland de wasbeerhond voorkomt en wordt onderzoek gedaan naar hun terreingebruik, voortplanting, verspreiding, voedsel en ziekten en parasieten. Vindt..


Lees verder 21 februari 2016   8 jaar oud
Neomys fodiens. Waterspitsmuis

Het natuurgebied de Onlanden in de provincie Groningen veranderde van het ene moment op het andere van een veenweidegebied in een moerasgebied. Dit had grote invloed op de muizen die er voorkwamen. De waterspitsmuis profiteerde en..


Lees verder 20 februari 2016   8 jaar oud
Bemelerberg

Natuurlijke kalkrotsen komen in Nederland niet voor. Er zijn echter wel veel open mergelgroeves in Limburg die een grote diversiteit aan planten- en diersoorten herbergen. De winning van mergel heeft daarmee naast schade ook..


Lees verder 19 februari 2016   8 jaar oud
Columba livia f domestica. Stadsduif. Amsterdam, Beatrixpark

Duiven in het algemeen, en de stadsduif in het bijzonder, staan niet bij iedereen in het rijtje van favoriete vogels. De bijnaam ‘vliegende ratten’ en het idee dat ze ziektes kunnen overbrengen, dragen niet bij aan hun..


Lees verder 19 februari 2016   8 jaar oud
Grensmaas bij Borgharen, zomer 2015

Afgelopen week passeerde een hoogwatergolf de Maas. De uitvoering van het Grensmaasproject bij Borgharen en Itteren zorgde voor een waterstandsverlaging van 60 centimeter. Het project, waarbij grindwinning hand in hand gaat met..


Lees verder 18 februari 2016   8 jaar oud

Archief