Natuurberichten

Pagina 868 van 1532 - 15313 Resultaten

Fluwelen zwemkrab

Door de zeer warme winter is het zeewater nog niet onder de 4 graden gezakt waardoor er nauwelijks sterfte is opgetreden onder warmteminnende krabben zoals de exotisch uitziende Fluwelen zwemkrab. Er is zelf al een krab met eitjes..


Lees verder 13 maart 2016   8 jaar oud
Liniewachters

In 2014 is de Liniewacht opgericht, een groep vrijwilligers die zich inzet voor natuur en landschap van de Diefdijklinie, onderdeel van de veel grotere Nieuwe Hollandse Waterlinie. ..


Lees verder 12 maart 2016   8 jaar oud
Iepenpage

Op 9 maart werd door wethouder Gerdo van Grootheest van Maastricht een steeliep geplant in het Jekerdalpark. De Vlinderstichting en de gemeente Maastricht willen met de aanplant van elf iepen extra aandacht besteden aan de..


Lees verder 11 maart 2016   8 jaar oud
Sijzen op trek

Weleens een groepje sijzen zien vliegen? Vogelaars noemen het ‘dansen’ wat zo’n groepje doet. In compacte groepjes zwieren ze met hoge snelheid door de lucht. Momenteel zijn er opvallend veel sijzen te vinden in ons land. Ze..


Lees verder 11 maart 2016   8 jaar oud
Knautiabij (Andrena hattorfiana)

Als de temperaturen binnenkort weer gaan stijgen, komen ook de bloembezoekende insecten weer tevoorschijn. In Nederland vormen de kalkgraslanden in Zuid-Limburg een waar Mekka voor veel soorten. Afgelopen jaar leverde onderzoek..


Lees verder 10 maart 2016   8 jaar oud
Natrix natrix. Ringslang

Het is inmiddels geen geheim meer dat de stadsranden van Amsterdam bevolkt worden door ringslangen. Deze voor de mens ongevaarlijke slang is een echte cultuurvolger die zich prima thuisvoelt in de randstedelijke omgeving; zolang..


Lees verder 10 maart 2016   8 jaar oud
zilveren maan

Na decennia van slecht nieuws over Nederlandse vlinders zijn er de laatste jaren signalen van een trendbreuk: sinds 2006 gaan er iets meer vlindersoorten voor- dan achteruit. Dat blijkt uit cijfers die het CBS en De..


Lees verder 10 maart 2016   8 jaar oud
Massale zeegrassterfte door verdroging en het uiteenvallen van de samenwerking met de Lucinidae. Het sediment in de afstervende delen is pikzwart door ophopend giftig sulfide

Zeegrasvelden die cruciaal zijn voor de biodiversiteit en kustbescherming worden op een onverwachte manier bedreigd door klimaatverandering. Tijdens droogte en hittegolven stopt zeegras met het leveren van zuurstof aan..


Lees verder 10 maart 2016   8 jaar oud
Eerste rode tomaat op Marsbodemsimulant, vijf maanden na de start van het experiment

Het is onderzoekers van Alterra Wageningen UR gelukt om tien verschillende groenten te oogsten van Mars- en maanbodemsimulant. ‘De totale opbrengst op Marsbodemsimulant bleek niet significant te verschillen van aardse potgrond, en..


Lees verder 9 maart 2016   8 jaar oud
Berkenzwam

De Berkenzwam is een dodelijke zwakteparasiet die uitsluitend voorkomt op de berk. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste doodsoorzaak van de berk. Berken die kwijnen door verdroging, verdringing door andere boomsoorten,..


Lees verder 9 maart 2016   8 jaar oud

Archief