Natuurberichten

Pagina 869 van 1532 - 15311 Resultaten

Strix aluco. Bosuil pullus

De populaire webcams van Beleef de Lente zijn natuurlijk fantastisch om naar te kijken. Maar ze leveren soms zelfs zeer boeiende inzichten op. Het is een nieuwe manier van vogelonderzoek, mogelijk gemaakt door honderden trouwe en..


Lees verder 8 maart 2016   8 jaar oud
Komst wisent op de Maashorst

Op maandag 7 maart zijn de eerste vier wisenten losgelaten in De Maashorst onder toeziend oog van een welkomstcomité in aanwezigheid van onder andere gedeputeerde Johan van den Hout (Provincie Noord-Brabant). De komende dagen..


Lees verder 7 maart 2016   8 jaar oud
Kleine vos in het voorjaar - primair

De afgelopen twee jaar werden er in de eerste week van maart vele honderden dagvlinderwaarnemingen doorgegeven aan de portalen Waarneming.nl en Telmee. Dit jaar is de oogst zeer mager en dat is ook logisch met deze lage..


Lees verder 7 maart 2016   8 jaar oud
Groene eendagsvlieg. Ephemera danica

De vraag waarom waterdieren sterven als de watertemperatuur stijgt, leek tot nu toe onoplosbaar. Gaan ze dood omdat ze te weinig zuurstof kunnen opnemen, of nemen ze te weinig zuurstof op omdat ze om andere redenen doodgaan?..


Lees verder 7 maart 2016   8 jaar oud
Grassnuitkever op golfbaan met aangetast gras

Met de uitbreiding van grassnuitkevers in diverse landen zoals de Verenigde Staten en Spanje neemt de zorg toe dat er zich ook grassnuitkeversoorten in Nederland gaan vestigen door het verslepen van plantmateriaal of via..


Lees verder 6 maart 2016   8 jaar oud
Wilde kat VOOR EENMALIG GEBRUIK

Afgelopen maand werd een wilde kat op filmbeeld vastgelegd in een bos tussen de Limburgse riviertjes Geul en Gulp. Dit is de eerste waarneming in dit gebied sinds 2006. Een bijzondere waarneming van een bijzonder dier...


Lees verder 6 maart 2016   8 jaar oud
Het heideblaaskaakje, de enige soort die in de zomer vliegt op heideterreinen en om die reden vermoedelijk parasiteert op de heidezandbij.

Met de laatste paar dagen wat nachtvorst en her en der nog een halfbakken winterse bui begint toch het voorjaar zich voorzichtig aan te dienen. De sleedoorns staan al vrijwel overal in bloei en de eerste overwinterende insecten..


Lees verder 5 maart 2016   8 jaar oud
Sterna hirundo. Visdief

Veel soorten kustbroedvogels in de Waddenzee hebben te maken met een laag broedsucces. Het gaat vooral om scholekster, kluut, kokmeeuw, grote stern, visdief en noordse stern. Met lepelaar, zilvermeeuw, kleine mantelmeeuw en eider..


Lees verder 4 maart 2016   8 jaar oud
Scholekster

De afgelopen maanden verbleven scholeksters vooral in de Waddenzee en in het Deltagebied. In het binnenland gaan we ze de komende tijd weer zien. Eerst vaak in groepen, vanaf april paarsgewijs in de broedgebieden. De eileg begint..


Lees verder 4 maart 2016   8 jaar oud
Gehakkelde aurelia op winterheide

Binnenkort gaan we weer aan de slag in de tuin. Als we zorgen voor voedselaanbod voor vlinders en bijen het hele jaar door kunnen we volop genieten van de kleur en het gezoem en bovendien helpen we daarmee deze dieren, die het zo..


Lees verder 3 maart 2016   8 jaar oud

Archief