Natuurberichten

Pagina 877 van 1521 - 15206 Resultaten

Anguilla anguilla. Paling

Het is onderzoekers van Wageningen UR gelukt om palingen in de puberteit te krijgen door ze een trektocht te laten doen vergelijkbaar met de trektocht van jonge paling die naar de Sargassozee zwemt om te paaien...


Lees verder 27 november 2015   8 jaar oud
Addervrouw

In verschillende gebieden in Nederland doen vrijwilligers van de Werkgroep Adderonderzoek Nederland (WAN) onderzoek naar de adder. Eén van deze gebieden is het Hijkerveld in Drenthe waar vrijwilligers al sinds 1999 een..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Eitjes op de knoppen van lathyrus, volgroeide rups en pop tijgerblauwtje

Al een aantal weken stond het natuurbericht klaar over de eerste succesvolle voortplanting van het tijgerblauwtje in Nederland. Het wachten was alleen nog maar op het uit de pop komen van de vlinder. Helaas is de pop nog steeds in..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Vlotwateringbrug

In oktober 2015 is in de gemeente Westland een ‘vleermuisbrug’ geopend. De brug over de Vlotwatering is onderdeel van de landschappelijke herontwikkeling van de Poelzone, een langgerekt gebied gelegen in het Westland, tussen de..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Zeldzame Kleine barsthoeden worden misschien over het hoofd gezien vanwege hun grauwbruine kleur

De verhoging van de zeedijken op deltahoogte in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw was catastrofaal voor paddenstoelen. Dat er tegenwoordig op deze zeedijken wel degelijk weer interessante paddenstoelen kunnen worden..


Lees verder 25 november 2015   8 jaar oud
Loopkever rimpelpoppenrover

Toen ecoloog Arno Braam en Margreet Zwols in juni een mysterieuze grote groene loopkever fotografeerden op het Infanterie Schietkamp (ISK) Harskamp, konden ze niet vermoeden dat ze een zeer opmerkelijke vondst deden. Het bleek te..


Lees verder 24 november 2015   8 jaar oud
Kleine alk in de vijver van het NIOZ op Texel, 20 november 2015

De minuscule kleine alk is een echte zeevogel. Laat in het najaar worden ze bij stormachtige wind uit het noorden of noordwesten gezien aan de kust, soms in groot aantal. Regelmatig waaien ze naar binnen en duiken ze op in het..


Lees verder 24 november 2015   8 jaar oud
Riffen schelpkokerwormen in de Waddenzee. Tijdens laagwater kenmerken de riffen zich door zanderige bulten en poelen met water

In het middendeel van de Waddenzee, tussen Terschelling en Schiermonnikoog, heeft de Waddenunit grote riffen schelpkokerwormen gevonden. In totaal gaat het om tientallen riffen. Sommige riffen zijn meer dan honderd hectare groot...


Lees verder 23 november 2015   8 jaar oud

Het najaar is de tijd van de vangacties bij de grote grazers van FREE Nature. Dit om twee redenen. Allereerst wordt in de natuurgebieden het aantal dieren teruggebracht naar een niveau dat de populaties grote grazers de winter..


Lees verder 23 november 2015   8 jaar oud

Archief