Natuurberichten

Pagina 934 van 1521 - 15209 Resultaten

Nee, geen karakter uit Star Wars. G3BGGW is een drieteenstrandloper die in mei 2013 op IJsland is geringd. Hij is helaas op 1 februari 2015 dood gevonden langs de weg naar strandpaal 9 op Texel. Wat deze vogel zo bijzonder maakt..


Lees verder 12 februari 2015   9 jaar oud

De afgelopen dagen was het ’s nachts net even boven nul en dat zie je direct terug in de waarnemingen van nachtvlinders die in de winter vliegen. Bij vorst zijn ze in rust, maar bij 4 graden zijn ze al actief...


Lees verder 12 februari 2015   9 jaar oud
De knut Culicoides nubeculosus, één van de ongeveer 20 soorten knutten die in Nederland voorkomt. Duidelijk zichtbaar zijn de bijtende monddelen

Het Centraal Veterinair Instituut (CVI) heeft tijdens onderzoek naar dierziekten een nieuwe knuttensoort gevonden. De mogelijk uit Rusland afkomstige exoot kan een rol spelen bij de overdracht van het blauwtong- en..


Lees verder 11 februari 2015   9 jaar oud

De Peperbus is in Nederland een vrij zeldzame aardster omdat zijn voorkomen vrijwel beperkt is tot de kalkrijke duinen. In de duinen, vanaf de duinen ten zuiden van Den Haag tot IJmuiden, behoort de Peperbus al jaren tot de minst..


Lees verder 11 februari 2015   9 jaar oud

Begin februari: de lentebode van de Nederlandse weilanden maakt zich klaar voor de laatste etappe naar ons land. In de rijstvelden in de monding van de Taag bij Lissabon, in de Spaanse Ebrodelta en die in de Extremadura tussen..


Lees verder 10 februari 2015   9 jaar oud
Haring. Clupea harengus

Tijdens het 16de Die Hard weekend zwommen Ivo Madder, Peter van Rodijnen en Niels Schrieken tegen een prachtig schouwspel aan van een grote school juveniele haring. Op een diepte van 11 meter kwam het trio de bal van duizenden..


Lees verder 10 februari 2015   9 jaar oud
Maretak in oude appelboom (foto: Toubib, GNU-FD licentie)

Boswachters van Natuurmonumenten in Limburg wisten niet dat het zo bijzonder was: maretak op een berk. De maretak hangt al enkele jaren in een berk op de Brunssummerheide en omdat maretak hier vele voorkomt, was dit niet eerder..


Lees verder 9 februari 2015   9 jaar oud

Het is winter, de voorraadkast is goed gevuld om de donkere koude dagen comfortabel door te komen. Ook ongenode gasten profiteren hier van: als het voedsel wat langere tijd staat en bereikbaar is, is de kans groot dat het..


Lees verder 9 februari 2015   9 jaar oud
dubbelstipsnuituil

Bij de controle van bunkers op vleermuizen werden drie overwinterende dubbelstipsnuituilen gevonden. Deze soort is nog nooit eerder in Nederland gezien. Het feit dat er drie exemplaren zijn gevonden is een aanwijzing dat de soort..


Lees verder 8 februari 2015   9 jaar oud
Bever VOOR EENMALIG GEBRUIK

De winter is de beste tijd om beversporen te zoeken. Juist in de winter knagen ze aan struiken en bomen en is makkelijk te onderzoeken waar bevers leven. Ga zelf ook op pad met de gratis Zoekkaart Beversporen en geef je..


Lees verder 8 februari 2015   9 jaar oud

Archief