Natuurberichten

Pagina 935 van 1517 - 15166 Resultaten

Midden in Rotterdam, pal onder de van Brienenoordbrug ligt natuurgebied het Eiland van Brienenoord. Zomers graast hier een kleine kudde Schotse Hooglanders die helpen de spontane bosontwikkeling vorm te geven. ’s Winters raakt het..


Lees verder 19 januari 2015   9 jaar oud
Das VOOR EENMALIG GEBRUIK

De das. Een goedmoedige lobbes, een prachtig dier met een sprekende kop, een bewoner van oeroude burchten en een sociaal dier met sterke familiebanden. Dit jaar organiseert de Zoogdiervereniging samen met Das&Boom het Jaar van de..


Lees verder 18 januari 2015   9 jaar oud
Microscopie foto van het nieuwe Nederlandse Beerdiertje Batillipes phraeticus, Katwijk aan Zee, april, 2014

Een onderzoeker die vooral geïnteresseerd is in de allerkleinste vertegenwoordigers van onze fauna heeft een voor Nederland nieuwe soort Beerdiertje ontdekt. Het is het mariene Beerdiertje Batillipes phreaticus. Dit is het vierde..


Lees verder 18 januari 2015   9 jaar oud
Eenmalig gebruik. Rode Geus met een GPS kraag

Sinds afgelopen donderdag lopen er Rode Geuzen met halsbanden rond in de uiterwaarden van de Klompenwaard (Gld). In deze halsbanden zit een GPS ontvanger die ruim twee jaar het gedrag van de koeien zal monitoren. Dit project is..


Lees verder 17 januari 2015   9 jaar oud
Anas penelope. Smient

In een zachte winter tellen we tegenwoordig ruim 5 miljoen watervogels in januari. Dat vertelt coördinator Menno Hornman van Sovon op basis van de gegevens van de midwintertellingen in de afgelopen jaren. ‘Voor de komende telling..


Lees verder 16 januari 2015   9 jaar oud

Hoewel de temperatuur op sommige dagen flink hoger is dan normaal, is er nog geen sprake van een vlindervoorjaar. Als er geen zon is kunnen dagvlinders namelijk niet actief zijn. Ze blijven gewoon in overwintering. Wel zijn er nu..


Lees verder 16 januari 2015   9 jaar oud
Grote bonte specht

Wie slim voert, kan de mooiste vogelsoorten naar de tuin lokken. In deze tweede aflevering staan de ‘boomklauteraars’ centraal, zoals de specht, de boomkruiper en de boomklever. Deze soorten zijn gespecialiseerd in het klauteren..


Lees verder 15 januari 2015   9 jaar oud
Gewoon eekhoorntjesbrood sl 2

Het Gewoon eekhoorntjesbrood behoort tot de bekendste steelpaddenstoelen van Nederland, net als de overbekende paddenstoel “rood met witte stippen”: de Vliegenzwam. De Nederlandse Mycologische Vereniging wil graag weten waar het..


Lees verder 15 januari 2015   9 jaar oud
Trekroute Dwergganzen

Op 6 januari meldde de Nederlandse onderzoeker Gerard Muskens (Alterra, Wageningen) ons de aanwezigheid van vier jonge Dwergganzen in de omgeving van Stalhille-Jabbeke (West-Vlaanderen). Een van de dieren is gezenderd en de groep..


Lees verder 15 januari 2015   9 jaar oud

Opnieuw is er op de Nederlandse kust een dode griend aangespoeld. Afgelopen zondag vond een medewerker van Van Oord-Boskalis het dier ter hoogte van de Hondsbossche Zeewering. Het is de tweede keer in zeer korte tijd dat er een..


Lees verder 15 januari 2015   9 jaar oud

Archief