Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 16 van 23 - 229 Resultaten

Inefficient farming techniques

De bossen in de Amazone worden ook wel de longen van de aarde genoemd. Hoewel deze beeldspraak niet helemaal opgaat (longen nemen zuurstof op en stoten CO2 uit; groeiende bossen nemen CO2 op en stoten zuurstof uit), is het gebied..


Lees verder 31 augustus 2019   4 jaar oud
Wekeromse Zand. Douglasspar (Pseudotsuga menziesii)

Door de droogte in 2018 heeft de groei van de grove den en douglasspar in Nederland nagenoeg stilgestaan. Wageningen University & Research voert proefprojecten uit om bossen bestendiger te maken voor een veranderend klimaat...


Lees verder 17 augustus 2019   4 jaar oud
Droogte

De bodem speelt een belangrijke rol in het bepalen van de klimaatbestendigheid van planten. Een bodem met gunstige eigenschappen verbetert het herstelvermogen van planten bij hitte en droogte, maar een ongunstige bodem draagt..


Lees verder 29 juni 2019   4 jaar oud
Zenderwolf Janka met een roedelgenoot in het ouderlijk territorium in Ueckermünde

Een tweede wolf heeft zich gevestigd op de Veluwe. Dat blijkt uit het monitoringsonderzoek van Wageningen Environmental Research in opdracht van BIJ12. In de periode van 1 februari tot en met 1 mei 2019 waren er in totaal zes..


Lees verder 3 juni 2019   4 jaar oud
Hoeve Stein combineert natuurbeheer en melkveehouderij

Op Hoeve Stein in het Zuid-Hollandse Oukoop wordt sinds 2011 geëxperimenteerd met natuurbeheer door een melkveebedrijf. Wageningen Environmental Research onderzocht op verzoek van de provincie hoe de omvorming van het bedrijf is..


Lees verder 17 mei 2019   4 jaar oud
Westmill Zonnepark in Groot-Brittannie

De aanleg van zonneparken in Nederland maakt een snelle groei door. Dit gaat niet zonder enige discussie. Wat is de plek van zonneparken in het landschap en wat betekent dit voor de bodem, biodiversiteit en landbouw? Er liggen..


Lees verder 1 mei 2019   4 jaar oud
Imago van Nemapogon fungivorella

In harde boomzwammen, zoals de tonderzwam, leven soms bijzondere insecten die zich met het zwamweefsel voeden. In de taaie doolhofzwam werd in Nederland nooit een spoor van insectenleven gezien. Totdat in Wolfheze een doolhofzwam..


Lees verder 17 maart 2019   5 jaar oud
Vissen en hun schuilplaatsen op de Sababank

Uit een grootschalig onderzoek door Wageningen Marine Research en Wageningen Environmental Research blijkt dat het niet goed gaat met de natuur in de Caribische delen van Nederland. De verschillende ecosystemen worden bedreigd..


Lees verder 1 maart 2019   5 jaar oud
De wolvin bezocht met name de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland

Afgelopen kwartaal waren er vier wolven in Nederland, waarvan twee nieuwe individuen: een vrouw en een man. Drie van de vier leven op de Veluwe. Dat blijkt uit het periodiek monitoringsonderzoek van Wageningen Environmental..


Lees verder 28 februari 2019   5 jaar oud
Grote kudde koniks in de Oostvaardersplassen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Natuur beleven we tegenwoordig niet meer alleen als we buiten zijn, ook online is er van alles over natuur te doen. Sociale media spelen daarin een steeds belangrijker rol. Onderzoekers van Wageningen University & Research zochten..


Lees verder 27 februari 2019   5 jaar oud

Archief