Natuurberichten

Uitgever: Wageningen Environmental Research

Pagina 6 van 23 - 225 Resultaten

Platteland, windmolen, schapen, weiland, landschap

Overgangszones kunnen een belangrijke rol spelen bij het beschermen van natuurgebieden tegen invloeden van buitenaf. Onderzoekers van Wageningen Environmental Research hebben verkend welk beleid er bij provincies is voor..


Lees verder 15 oktober 2022   1 jaar oud

Voor de inrichting en het beheer van Nederland wordt steeds meer gebruik gemaakt van informatie van de Bodemkaart en Geomorfologische Kaart van Nederland. Wat je precies met deze kaarten kunt doen en hoe ze actueel worden gehouden..


Lees verder 28 september 2022   1 jaar oud
Een kijkje bij een boerenbedrijf

Om de hoeveelheid ammoniak die in de natuur terechtkomt te verminderen, streven Rijk en provincies naar extensivering van een deel van de landbouw, vooral in zones rond stikstofgevoelige natuur. Ook het verbeteren van..


Lees verder 26 september 2022   1 jaar oud
Tiny Forest de Bostimist aangelegd op het schoolplein van de basisschool De Optimist in de gemeente Almere.

Tiny Forests vormen een goede oplossing in de strijd tegen droogte en hittestress in de stad. Onderzoek van Wageningen Environmental Research laat zien dat de temperatuur in de zomer in een Tiny Forest meer dan 20 graden lager kan..


Lees verder 5 september 2022   1 jaar oud
Wolfhezer heide

Momenteel is er veel discussie over het loslaten van kritische depositiewaarden voor gebruik in beleid vanwege twijfels die worden ingebracht over de betrouwbaarheid ervan. Onderzoekers van WUR leggen in dit natuurbericht uit dat..


Lees verder 5 september 2022   1 jaar oud
Droog grasland

Dat het droog is in Nederland weten we. Dat de planten daar last van hebben ook. Maar in welke mate en waar precies is nu ook te zeggen middels satellietbeelden uit de Groenmonitor.nl. Deze laten zien dat het grasland op dit..


Lees verder 24 augustus 2022   1 jaar oud
groen in de stad

De aandacht van steden en rijksoverheid voor groen in de woonomgeving is de afgelopen jaren toegenomen. Gezondheid en welzijn van burgers, het klimaatbestendig maken van steden en het vergroten van de stedelijke biodiversiteit..


Lees verder 28 juli 2022   1 jaar oud
Een van de houtwallen waar de inventarisaties hebben plaatsgevonden

Houtwallen kunnen goede voedselbanken en leefgebieden zijn voor bestuivers, maar de kwaliteit van de houtwal speelt hier een rol in. Zowel de hoeveelheid beschikbare bloemen, als het aantal soorten en de verspreiding van deze..


Lees verder 22 juli 2022   1 jaar oud
Verjongingsplek Oostereng

Het Nederlandse bos wordt steeds gemengder en gevarieerder. Voor het eerst sinds de metingen tachtig jaar geleden begonnen, zijn er bijvoorbeeld meer loofbomen dan naaldbomen waargenomen. Deze variatie in soorten is goed voor de..


Lees verder 11 juli 2022   1 jaar oud

De keuzes die we nu maken in het natuurbeleid bepalen hoe de natuur in Nederland er in de toekomst uit zal zien. In de Natuurverkenning 2050 van het Planbureau voor de Leefomgeving en Wageningen University & Research zijn deze..


Lees verder 29 juni 2022   1 jaar oud

Archief