Natuurberichten

Uitgever: Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels

Grauwe Kiekendief - Kenniscentrum Akkervogels is een internationaal kennisinstituut op het gebied van bescherming van akkervogels en natuurbeheer in agrarisch gebied.

Pagina 10 van 15 - 141 Resultaten

De Snoerworm Cephalothrix simula is in 2012 voor het eerst in de Oosterschelde aangetroffen

Ook in 2015 hield de enthousiaste redactie van Nature Today u op de hoogte van wat er in de Nederlandse natuur gebeurt. 704 berichten werden gepubliceerd. Dat brengt het totaal op meer dan 5700 berichten sinds de start op 20 maart..


Lees verder 19 januari 2016   8 jaar oud
Ruigpootbuizerd. Oost-Groningen, oktober 2011.

Ieder najaar komen er verschillende soorten vogels uit het hoge noorden naar Nederland om te overwinteren. Een van die wintergasten is een buizerd met ruige poten, oftewel de Ruigpootbuizerd. Een soort waar we in Nederland nog..


Lees verder 31 december 2015   8 jaar oud
Veldmuis Microtus arvalis

Werkgroep Grauwe Kiekendief heeft de afgelopen jaren Veldmuizen gevangen in faunaranden en uitgerust met chips. Een veldexperiment met automatische registratie van chips laat zien dat de methode erg geschikt is om foerageertijden..


Lees verder 3 december 2015   8 jaar oud
Grauwe Kiekendief wordt vrijgelaten met GPS-logger.

Raymond Klaassen (1977) heeft op de Landelijke Dag van Sovon de Herman Klompprijs uitgereikt gekregen. Deze prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt aan een vogelonderzoeker die zowel wetenschappelijk als privé een grote..


Lees verder 28 november 2015   8 jaar oud
Dagpauwoog in gras

In de afgelopen zeven jaar is Natuurbericht.nl uitgegroeid tot een gerenommeerd platform waar biologen van meer dan 15 organisaties dagelijks berichten over actuele ontwikkelingen in de Nederlandse natuur publiceren. Natuurbericht..


Lees verder 26 november 2015   8 jaar oud
Edwin, GPS-logger Senegal (eenmalig gebruik)

Het concept Vogelakker is speciaal ontworpen als foerageergebied voor Grauwe Kiekendieven. Tegelijk is een Vogelakker een goedkopere maatregel dan gangbaar agrarisch natuurbeheer. In een publicatie in het wetenschappelijke..


Lees verder 5 november 2015   8 jaar oud

Sommige soorten zijn zo talrijk als de inspanning van waarnemers groot is. Dit gaat ook op voor de Kwartel, die verborgen leeft in de vegetatie, en later in het seizoen zijn kenmerkende roepje minder laat horen. Veel door de..


Lees verder 10 oktober 2015   8 jaar oud

De sierlijke silhouetten van de Grauwe Kiekendief zijn al bijna niet meer te zien in ons land. De meeste zijn namelijk aan hun trek naar Afrika begonnen. Gemiddeld overbruggen Grauwe Kiekendieven zo’n 5.000 kilometer naar hun..


Lees verder 10 september 2015   8 jaar oud
Faunarand in de Reiderwolderpolder, Oost-Groningen

In de ontwikkeling van één van de meer kansrijke concepten van natuurbeheer in modern agrarisch gebied heeft voor Werkgroep Grauwe Kiekendief het vergaren van pragmatische kennis altijd een rol gespeeld in het zoeken naar een..


Lees verder 13 augustus 2015   8 jaar oud
'Rose'

In het Verenigd Koninkrijk is de Grauwe Kiekendief met slechts zeven broedparen een zeer zeldzame roofvogel. Op uitnodiging van de Royal Society for the Protection of Birds zijn drie Grauwe Kiekendieven voorzien van een..


Lees verder 16 juli 2015   8 jaar oud

Archief