Natuurberichten

Uitgever: ARK Rewilding Nederland

ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.

Pagina 31 van 53 - 525 Resultaten

De bever en zijn sleutelrol in de natuur

Wat we van de bever vooral opmerken zijn de sporen die hij achterlaat in zijn eigen territorium, zoals knaagsporen, wissels of burchten. Met de sporen die deze wateringenieur nalaat kan de bever gezien worden als een motor die de..


Lees verder 27 oktober 2016   7 jaar oud
Wisent op de Veluwe snoeit Amerikaanse vogelkers VOOR EENMALIG GEBRUIK

Zowel op de Veluwe als in de Maashorst zitten de wisenten stevig aan de Amerikaanse vogelkers. De hele zomer lang werden geregeld struikjes met de kop kapot gewoeld, waarbij centimeters dikke takken en stammen afbreken. Vaak..


Lees verder 16 oktober 2016   7 jaar oud
Zandhommel koningin op rode klaver

Tijdens de 1000-soortendag op 17 en 18 september werd een nieuwe populatie van de zandhommel ontdekt op de Korendijkse slikken. Deze bedreigde zandhommel kwam vroeger verspreid over heel Nederland voor, maar is in de tweede helft..


Lees verder 28 september 2016   7 jaar oud

De afgelopen weken worden met regelmaat blauwvleugelsprinkhanen gezien in de Millingerwaard en op de Vlietberg in de Gelderse Poort. De fraaie zeldzame sprinkhanen leven er in een schrale begroeiing die deels opengehouden wordt..


Lees verder 18 september 2016   7 jaar oud
Grauwe klauwier

In het Limburgse natuurgebied de Loozerheide werden kort geleden drie jonge grauwe klauwieren gezien. Dit is goed nieuws, ook al is niet met 100% zekerheid te zeggen dat de vogels in het natuurgebied zelf broedden. Hoe dan ook..


Lees verder 4 september 2016   7 jaar oud

Momenteel worden zeer grote aantallen eendagsvliegen langs de Waal en Nederrijn gezien. In deze dichtheden levert het spectaculaire beelden op en spreekt men over zomersneeuw. De schoraas, zoals het beestje heet, laat zich niet..


Lees verder 25 augustus 2016   7 jaar oud

In het Brabantse natuurgebied de Maashorst is de natuur volop in beweging. Sinds kort zijn er wisenten, Europese bisons, geïntroduceerd. Samen met Exmoorpony’s en Taurossen begrazen zij de graslanden, heidevelden en bossen van de..


Lees verder 21 augustus 2016   7 jaar oud
Europese Atlantische steur (Acipenser sturio)

De Europese Atlantische steur is de grootste zoetwatervis van Nederland. Deze trekvis is bekleed met beenplaten, heeft roodbruine ogen, brengt zijn leven deels in zoet en deels in zout water door en kan maar liefst 3,5 meter lang..


Lees verder 7 augustus 2016   7 jaar oud

Het Noord-Brabantse natuurgebied De Maashorst bloeit dit jaar uitbundig. Dat komt doordat er minder grote grazers in het gebied zijn dan in voorgaande jaren. Onder andere kwartels en grote aantallen vlinders profiteren daar van...


Lees verder 24 juli 2016   7 jaar oud

Heftige regenbuien, we zien ze steeds vaker. De afgelopen weken zijn we getuige van veel neerslag in sommige delen van het land. Ondergelopen straten, tunnels en akkers waren volop in het nieuws. Naar verwachting neemt de kans op..


Lees verder 10 juli 2016   7 jaar oud

Archief