Natuurberichten

Pagina 1 van 1521 - 15206 Resultaten

Deze week vonden we onze eerste Voorjaarspronkridder. We dachten daarmee een primeur te hebben, maar de soort bleek al 24 keer bij Waarneming.nl gemeld en ondertussen zullen er wel meer zijn doorgegeven. Toch waren de vondsten van..


Lees verder 28 maart 2024   6 uur oud
Zoogdierdag 2024

Elk jaar organiseert de Zoogdiervereniging voor al haar leden, vrijwilligers en overige ‘groene enthousiastelingen’ de landelijke Zoogdierdag. Dit jaar vond het evenement plaats op zaterdag 23 maart in Burgers’ Zoo in Arnhem. Op..


Lees verder 28 maart 2024   11 uur oud
weidegeelster

Zeldzame geelsterren staan nu in bloei en ga op zoek naar het zilveren boomkussen...


Lees verder 28 maart 2024   11 uur oud
Unomia invasion Venezuela.

Recente rapporten benadrukken de zorgwekkende verspreiding van het invasieve zachte koraal Unomia stolonifera, dat momenteel de mariene ecosystemen van Venezuela verwoest en ook is waargenomen in Cuba. Met de dreiging van..


Lees verder 27 maart 2024   1 dag oud
Donker pimpernelblauwtje - primair

Al jarenlang komen er berichten dat het niet goed gaat met de dagvlinders. Vorig jaar waren er al perioden dat er alarmerend weinig vlinders werden gezien. Nu de resultaten van het Meetnet Vlinders uit 2023 beschikbaar zijn,..


Lees verder 27 maart 2024   1 dag oud
steenmarter

Steenmarterbaby's worden geboren en wat zijn die gele bloemen in de berm?..


Lees verder 27 maart 2024   1 dag oud

Wanneer er steeds meer voedingsstoffen van het land en uit de lucht in de oceanen terechtkomen, zal dit de omvang en de intensiteit van ‘dode zones’ in de wereldzeeën doen toenemen. Dat is de waarschuwing die promovenda Zoë van..


Lees verder 26 maart 2024   2 dgn oud
Vanellus vanellus. Kievit

De mannetjes voeren spectaculaire baltsvluchten uit. En er worden veel eieren gelegd. Het eerste kievitsei dat gevonden wordt, haalt nog altijd de krant. Niet zo gek, want kieviten horen bij het Nederlandse boerenland. Op zachte..


Lees verder 26 maart 2024   2 dgn oud
Segrijnslak eet van de invasieve exoot

Bij biologische bestrijding worden organismen ingezet om een plaagsoort te onderdrukken. Dit is toe te passen met uitheemse soorten, vaak met hetzelfde natuurlijke verspreidingsgebied als de invasieve exoot. Hiermee zijn risico’s..


Lees verder 26 maart 2024   2 dgn oud
Kust van Cayenne, Frans-Guyana

In Frans-Guyana is een grote hoeveelheid fossielen ontdekt uit de periode vlak vóór en in de laatste ijstijd. Het gebied veranderde in relatief korte tijd van een soortenrijk mangrovesysteem in een droge savanne met grasland. Dat..


Lees verder 26 maart 2024   2 dgn oud

Archief