Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 64 van 65 - 646 Resultaten

wol geverfd met paddenstoelen

Dat sommige wilde paddenstoelen te eten zijn, weten de meeste lezers van Natuurbericht wel. Maar dat je met paddenstoelen ook wol kan verven is veel minder bekend...


Lees verder 21 september 2011   12 jaar oud
Twee planten eenbloemige zeekraal, zojuist gedetermineerd bewijsmateriaal

Eenbloemige zeekraal is vorige week teruggevonden in Nederland. Het is een van de drie soorten zeekraal die in Nederland voorkomen. Eenbloemige zeekraal is daarvan de zeldzaamste soort met een beperkte verspreiding langs de kusten..


Lees verder 15 september 2011   12 jaar oud
Wilde runderen in Rhodopen VOOR EENMALIG GEBRUIK

Op vrijdag 2 september vertrekt een kudde van 12 wilde paarden naar Bulgarije. Deze koniks komen uit het natuurgebied de Gelderse Poort tussen Arnhem en Nijmegen en verhuizen naar de ruige wildernis van de Oostelijke Rhodopen in..


Lees verder 2 september 2011   12 jaar oud

Paddenstoelenliefhebbers komen deze dagen niets tekort. Door de grote hoeveelheid regen die er valt, zijn veel soorten al vroeg en uitbundig aanwezig. Het nieuwe seizoen van het Paddenstoelenmeetnet beleeft dan ook een ongekend..


Lees verder 17 augustus 2011   12 jaar oud
Blauwe bes, GNU-licentie voor vrije documentatie

Augustus is de oogstmaand bij uitstek. Momenteel is er volop fruit te plukken in de tuin en daarbuiten. Augustus is de maand van de pruimen, bramen, frambozen, rozenbottels, verschillende soorten bessen en de eerste appels en..


Lees verder 13 augustus 2011   12 jaar oud
Darmwieren op een getijdeplaat op Sylt, Duitsland

Momenteel is het een goede tijd voor mensen met groentetuinen. Er groeit en bloeit van alles wat ’s avonds op ons bordje kan belanden. Dat geldt niet alleen voor het land: ook in de zee is het momenteel top oogsttijd. Het eten van..


Lees verder 11 augustus 2011   12 jaar oud
Strandduizendguldenkruid Goeree Overflakee

Op de Slikken van Flakkee profiteert pioniersplant strandduizendguldenkruid van in onbruik geraakte stierenkuilen. De kuilen worden gemaakt door Heckrundstieren die elkaar imponeren door grond over hun lichaam te gooien en door..


Lees verder 31 juli 2011   12 jaar oud
Blauwplaatstropharia

De blauwplaatstropharia is na de regen van de afgelopen week veel op snipperpaden en snipperhopen te vinden. Waar deze paddenstoel oorspronkelijk vandaan komt, is een raadsel...


Lees verder 29 juni 2011   12 jaar oud
Moerasspirea en grote brandnetel aan waterkant, K.U. Leuven Campus Kortrijk, http://www.kuleuven-kortrijk.be/bioweb/

De meteorologische zomer is begonnen, en dat is meteen te zien aan het verschijnen van zomerbloeiers. Eén ervan is moerasspirea, een algemene plant van vochtige, stikstofrijke milieus. Deze vroege zomerbloeier bloeide vroeger..


Lees verder 11 juni 2011   12 jaar oud
Vingerhoedje

Het Vingerhoedje is een zeldzame lentepaddenstoel in Nederland. Het Vingerhoedje wordt wel eens tot de eetbare paddenstoelen gerekend, maar dit is niet geheel zonder risico voor de kok én zijn gasten. Bij het verhitten komen..


Lees verder 20 april 2011   13 jaar oud

Archief