IVN Slootjesdagen 2019

14-jun-2019 - 16-jun-2019

In het weekend van 14 tot en met 16 juni 2019 kan iedereen weer samen met (groot)ouders en kinderen op avontuur langs de waterkant tijdens de IVN Slootjesdagen!

Sinds 2014 vinden de Slootjesdagen plaats. Tijdens deze dagen organiseren IVN-natuurgidsen diverse activiteiten geschikt voor jong en oud. Samen wordt er gekeken welke dieren er in en rond de sloot leven, welke planten er groeien en wat de waterkwaliteit van de sloot is.

Bij dat laatste is ook het NIOO nauw betrokken. We verzamelen alle gegevens. Die verwerken we vervolgens in een rapport over de waterkwaliteit van Nederlandse slootjes.

Wat is er te doen?

Doel van de Slootjesdagen is om het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders te vergroten. Slootjes zijn belangrijk voor zowel watermanagement als de biodiversiteit in Nederland.

IVN: "Zoek de grote spinnende watertor, ontdek wie er in de zomer op het water kan schaatsen en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen. Op ruim 150 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen voor je klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om je alles te leren en laten beleven over de natuur in de sloot!"

Meer informatie

 


Meer agenda