Natuurberichten

Pagina 1 van 1208 - 12077 Resultaten

Jaar-tot-jaar schommelingen in zeewatertemperatuur zijn deels verantwoordelijk voor grootschaliger schommelingen in de stand van zeevissen. Dit blijkt uit een wereldwijde modelstudie door onder andere Wageningen University &..


Lees verder 18 januari 2022   44 min oud
Zanglijster

Zanglijster zoekt territorium en wild zwijn is drachtig...


Lees verder 18 januari 2022   59 min oud

Het is vandaag Blue Monday. Wat kun je beter op een dag als deze doen dan een Treurtrip maken? Journalist Mark van Wonderen bracht vorig jaar de reisgids Treurtrips uit die je meeneemt langs de mooiste treurige plekken van..


Lees verder 17 januari 2022   14 uur oud
kleine voorjaarsspanner - primair

Al is het nog januari, vrijwel dagelijks worden de voorjaarsspanners gemeld via de invoerportalen van Waarneming.nl en Telmee. De kleine voorjaarsspanner is het meest talrijk en wordt in het hele land gezien, maar er zijn ook..


Lees verder 17 januari 2022   1 dag oud
Groene specht

Groene specht hele jaar te zien en walvissen kijken vanaf de kust...


Lees verder 17 januari 2022   1 dag oud

Voor het tweede jaar op rij heeft ARK Natuurontwikkeling een onderzoek naar ontwormingsmiddelen en pesticiden in poep van grazers in en nabij natuurgebieden uitgevoerd in Nederland. Op meer dan de helft van de locaties werden dit..


Lees verder 16 januari 2022   1 dag oud
Herderstasje

Je kijkt al lang naar planten en je kent veel soorten. Toch zal het stoepplantje van deze week je soms in verwarring brengen. Mét vruchten kan het niet missen: die zijn onmiskenbaar. Zijn er geen vruchten dan is het lastig, het..


Lees verder 16 januari 2022   2 dgn oud
Zilverblauwe knotsslak

Zilverblauwe knotsslak versiert Oosterschelde en hazelaar bloeit...


Lees verder 16 januari 2022   2 dgn oud
Mooi donker verkleurde walviswervel van de Neeltje Jans

Heb je iets gezien of gevonden in de natuur, maar lukt het niet om erachter te komen wat het is? De vragenservice van Naturalis kan helpen. Deze gratis publieksdienst blikt terug op de natuurvragen van het afgelopen jaar met een..


Lees verder 15 januari 2022   2 dgn oud
Verbranding van meer dan 100 ton ivoor in Nairobi, Kenia in 2016. Een van de grootste ivoorverbrandingen in de geschiedenis.

James Isiche, Regionaal Directeur voor Oost-Afrika bij IFAW, meldt vanuit het veld wat we doen om wilde dieren zoals olifanten te beschermen en hoe het staat met ons initiatief 'Room to Roam' – de ruimte die we dieren geven om..


Lees verder 15 januari 2022   3 dgn oud

Archief