Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 753 - 7528 Resultaten

In Apeldoorn wordt al jaren gewerkt aan een beekherstelprogramma. Onderdeel hiervan is het functioneren van de beken als leefgebied voor de beekprik die streng beschermd en kwetsbaar is. Hierbij is niet alleen gekeken naar de..


Lees verder 28 juni 2017   14 uur oud

De Commissie met daarin vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse mycologische verenigingen heeft de Lofprijs der Nederlandse Taal gewonnen. Donderdag 15 juni vond in de bovenzaal van Stempels te Haarlem de officiële..


Lees verder 28 juni 2017   17 uur oud

Kleine karekieten beginnen vaak direct aan een tweede nest als een eerste legsel mislukt. Dat is precies wat we nu zien gebeuren bij de twee beroemdste karekieten van Nederland, te volgen via de Beleef de Lente-camera's van..


Lees verder 27 juni 2017   1 dag oud

Op 11 juni 2017 is bij het Duitse Meppen een wolf vastgelegd op een cameraval. Dit is een logisch gevolg van de uitbreiding van wolven in Duitsland en met name in Nedersaksen. Aangezien wolven flinke wandelaars zijn, zou het..


Lees verder 27 juni 2017   1 dag oud

De aanhoudende droogte en de extreme temperaturen hebben geleid tot het instellen van ‘code oranje’ en ‘code rood’ voor een groot deel van Nederland ten aanzien van het risico van natuurbrand. Afgelopen week zijn er weer..


Lees verder 27 juni 2017   1 dag oud

Door de essentaksterfte blijkt grootschalige kap van de es, een belangrijke boomsoort van ons land, onafwendbaar. Enkel een zeer klein deel van de essen is opgewassen tegen het invasieve vals essenvlieskelkje. Het Centrum voor..


Lees verder 26 juni 2017   2 dgn oud

Tijdens de lange fietstochten op Oerol vorige week moesten we om de 50 tot 100 meter stil staan om weer een langstrekkende atalanta in te voeren. De hele dag door vlogen er erg veel noordwaarts. Dat doorgeven is nu extra van..


Lees verder 26 juni 2017   2 dgn oud

Het zwartstreeplieveheersbeestje is een Midden-Europese soort die zich afgelopen jaren voorzichtig lijkt uit te breiden. In 2016 is voor het eerst een klein aantal individuen gevonden in Nederland, in een sparrenbos in..


Lees verder 26 juni 2017   2 dgn oud

In het Vijlenerbos bij Vaals is een wilde kat met een flink nest van vijf kittens vastgelegd door een wildcamera. Gemiddeld bevat een nest maar 3 tot 4 jongen. Bekijk in dit natuurbericht de bijzondere beelden. In 2014 werden voor..


Lees verder 25 juni 2017   3 dgn oud

Nederland telt bijna 1300 meercellige soorten in de Noordzee, waarvan circa 6% exoot is. Dit hebben onderzoekers van Wageningen Marine Research, GiMaRIS en Naturalis Biodiversity Center vastgesteld. Zij hebben een nieuwe..


Lees verder 24 juni 2017   4 dgn oud

Archief