Natuurberichten

Pagina 1 van 1376 - 13754 Resultaten

gamma-uil

De achteruitgang van insecten is de laatste jaren steeds duidelijker geworden. Als een van de gevolgen daarvan wordt vaak de invloed op bestuiving genoemd. Daarbij gaat het vaak over bijen, zweefvliegen en dagvlinders, maar zelden..


Lees verder 20 maart 2023   4 uur oud
Cedergrondbekerzwam - primair

De cedergrondbekerzwam is een echte maartpaddenstoel. Bij ons is het een cultuurvolger, want deze soort groeit bij ceders. Die komen hier van nature niet voor en je vindt deze paddenstoel dan ook bijna uitsluitend in tuinen,..


Lees verder 20 maart 2023   9 uur oud
Citroenvlinder

De citroenvlinder vliegt en groot hoefblad bloeit...


Lees verder 20 maart 2023   9 uur oud

Wie denkt dat we alles weten over onze zeeweekdieren, heeft het mis. En ook niet alles komt in het nieuws. Zoals de vondst van een raadselachtig zeeslakje dat in maart 2017 levend werd verzameld bij de Brouwersdam. Een exoot die..


Lees verder 19 maart 2023   1 dag oud

Het stoppen van verzuring door stikstof heeft nu topprioriteit. Daarnaast heeft het herstel van gezonde voedselkringlopen op landschapsschaal dringend aandacht nodig. Een leger aan microben, kleine en grote dieren staat hongerig..


Lees verder 19 maart 2023   1 dag oud
Pitrus

Pitrus komt in natte gebieden zoals de Zaanstreek vrolijk op tussen de tegels in de tuin, maar ook in andere streken kun je hem niet ver van huis overal tegenkomen. Al is het daar meestal geen stoepbewoner. Hij groeit bij voorkeur..


Lees verder 19 maart 2023   1 dag oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

Let op de tjiftjaf en ringslang wordt wakker...


Lees verder 19 maart 2023   1 dag oud
Tekening van de uitgestorven zoogdieren van Sardinië: de dwergmammoet, een reuzenotter, het dwerghert, de hondachtige en de reuzenfluithaas.

Extreme eilandsoorten lopen een groter risico op uitsterven. Dit risico neemt toe wanneer de moderne mens aankomt op deze eilanden...


Lees verder 18 maart 2023   2 dgn oud
Lindsay Lewis van het Paarl Mountain Nature Reserve inspecteert een valstrik tijdens een strikkenpatrouille door het natuurgebied.

Valstrikken zijn stille en onzichtbare moordenaars en een zeer wrede vorm van stroperij. Gevangen dieren staat een pijnlijke dood te wachten. Even buiten Kaapstad, een stad die omgeven wordt door een van de meest unieke..


Lees verder 18 maart 2023   2 dgn oud
Sleedoorn. Prunus spinosa

Sleedoorn met witte bloesem en koolmees varieert zijn lied...


Lees verder 18 maart 2023   2 dgn oud

Archief