Natuurberichten

Pagina 1 van 1356 - 13558 Resultaten

groot dikkopje - primair

Veel mensen houden van vlinders, vinden ze mooi en gaan graag op pad om ze te zien te krijgen. Voor een goede bescherming is het ook belangrijk dat we weten welke soorten waar voorkomen. Daarom vragen we mensen om de vlinders die..


Lees verder 26 januari 2023   10 uur oud
Zoogdierprenten in de sneeuw

Afgelopen week lag er in grote delen van Nederland een laag(je) sneeuw. Het perfecte moment om op zoek te gaan naar diersporen! Maar waar moet je op letten en hoe herken je de sporen van onder andere vossen, dassen, zwijnen en..


Lees verder 26 januari 2023   13 uur oud

De grootste oorzaak van ontbossing in het Amazonegebied is dat bos moet plaatsmaken voor landbouw. Bij boslandbouw gaan gewassen juist samen met bomen en dieren: een duurzaam alternatief? Een internationaal team onderzoekers..


Lees verder 26 januari 2023   18 uur oud
Koolmees man Saxifraga

Koolmees met stropdas en es heeft bokkenpoten...


Lees verder 26 januari 2023   18 uur oud
Het gebruik van hout in de bouw neemt toe. Maar waar moet dat hout vandaan komen?

Duurzamer bouwen? Ja graag. Maar waar moet dat extra benodigde hout vandaan komen? Niet uit de bestaande bossen, maar misschien wel uit nieuw bos? Of importeren? Of inzetten op andere duurzame materialen? Een gesprek met Hanneke..


Lees verder 25 januari 2023   1 dag oud

Te veel regen en nachtvorst, zoals we dat de afgelopen weken hebben meegemaakt, is voor het verschijnen van veel soorten paddenstoelen niet zo gunstig. Het Gewoon Donsvoetje kan nog wel in redelijke staat worden aangetroffen. Deze..


Lees verder 25 januari 2023   1 dag oud
Groene Karavaan Overijssel

Het duurt nog maar heel even en dan trekken we met de Groene Karavaan door het Vechtdal. Twee weken lang groene activiteiten in het Vechtdal!..


Lees verder 25 januari 2023   1 dag oud
Landgoed de Boom

Nieuwe natuur ontwikkelen en tegelijkertijd meer ruimte voor landbouw creëren: Landgoed De Boom in Leusden bewijst dat het kan. Dankzij een goede samenwerking tussen de provincie Utrecht en het landgoed komt daar de komende jaren..


Lees verder 25 januari 2023   1 dag oud
Bunzing Saxifraga

Winterslaapwoensdag: wezels slapen veel en bunzing is niet bang voor regenbuien. ..


Lees verder 25 januari 2023   1 dag oud
Heggenmus, Vogelbescherming Nederland

Komend weekend is het weer zo ver: de jaarlijkse Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Dankzij de tellers heeft Vogelbescherming de afgelopen decennia een beter beeld van de vogels in de winter in de tuinen..


Lees verder 24 januari 2023   2 dgn oud

Archief