Natuurberichten
Pagina 1 van 1086 - 10858 Resultaten

In het bosbeheer is sinds enkele jaren veel aandacht voor het inbrengen van rijk-strooiselsoorten; boom- en struiksoorten met calcium- en kaliumrijk strooisel. Een voorbeeld is de winterlinde. Uit historisch landschapsecologisch..

Naast de jaarlijkse Tuinvogeltelling in januari zijn er ook noeste tellers die het hele jaar door informatie doorgeven over de vogels (en andere flora en fauna) in hun tuin. Dat levert een schat aan informatie op. In het..

Na zijn ontdekking in 2012 is de vermiljoenkever jaarlijks op nieuwe plekken gevonden. Met name in Limburg en Oost- en Midden-Brabant is de kever wijd verspreid. Verwacht mag worden dat ten noorden en westen van de huidige..

Nog even en ook in Eindhoven regelen de bevers het waterpeil in de rivieren de Dommel en de Tongelreep. Bevers bouwen dammen die werken als stuwen waarmee ze de hoogte van de waterstand regelen. Midden in de stad zijn de dieren..
De bremvlinder komt nog maar weinig voor in Europa. De vlinder is afhankelijk van extensief gebruikt grasland en dat verdwijnt door intensivering, maar ook doordat de plekken verlaten worden en verbossen. Nieuwe bedreiging vormt..

Wisent, wolf en wilde kat. Het zijn maar enkele diersoorten die de afgelopen jaren op de terugweg zijn in Nederland, nadat ze eerder uit ons land verdwenen. Sommige dieren kunnen prima op eigen kracht terugkeren, andere soorten..

Een jonge Zeearend die in 2019 in de Dordtse Biesbosch gezenderd werd, heeft op 24 februari een aanvaring met de rotoren van een windturbine in Duitsland gehad en is omgekomen. Met zowel een toename in het aantal windturbines als..