Natuurberichten

Pagina 1 van 1164 - 11636 Resultaten

Natuurmonumenten heeft in 2001 een aantal landbouwpercelen in de Eemlandpolder (Ut) omgevormd tot weidevogelgebied. In principe verloopt het weidevogelbeheer tot nu toe succesvol, maar de laatste jaren groeit er steeds meer..


Lees verder 21 september 2021   18 uur oud
Zwarte wegslak

In uw tuin leven nog meer dieren dan u wellicht dacht. Vogels vallen vaak het meeste op in een groene tuin. Maar ze komen er voor de veiligheid, om te nestelen en natuurlijk moet er voedsel voorhanden zijn. In veel gevallen gaat..


Lees verder 21 september 2021   23 uur oud
Rosse vleermuis

Luister naar vleermuizen en bewonder grote groene rupsen...


Lees verder 21 september 2021   23 uur oud
dagpauwoog - primair

De atalanta was de afgelopen weken zeer talrijk en werd op veel plaatsen in grote aantallen gezien. Deze trekvlinder plant zich voort op brandnetel. We zien nu een andere brandnetelvlinder, de dagpauwoog, ook heel veel gemeld..


Lees verder 20 september 2021   1 dag oud
Jonge wolf

In de roedel op de Noord-Veluwe zijn dit voorjaar – voor het derde jaar op rij – zes welpen geboren. Dit blijkt uit camerabeelden. In een eerder bericht werd melding gemaakt van vier welpen. Ook zijn er op de Veluwe – naast de..


Lees verder 20 september 2021   1 dag oud
Bijen- en vlindertuin Boshoven - eenmalig gebruik

Droom je van een groenere buurt, wijk of stad, maar geen idee hoe daarmee te starten? In Brabant helpt de provincie om particuliere initiatieven van de grond te krijgen met crowdfunding. Crowdfunding is spannend en vraagt om..


Lees verder 20 september 2021   1 dag oud
Omslag van de veldgids voor vliegen met drie voetkussentjes

De meeste vliegen en muggen hebben aan elke voet (tars) twee kussentjes om te hechten aan de omgeving. Acht families, die volgens de laatste inzichten ook evolutionair nauw verwant zijn (Homeodactyla), hebben drie voetkussentjes...


Lees verder 20 september 2021   1 dag oud
Cygnus olor. Knobbelzwaan

Grote groepen knobbelzwanen en groentje overwintert goed verstopt...


Lees verder 20 september 2021   1 dag oud
Schol

De Grevelingen is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse delta en kent een turbulente geschiedenis. In het meer leven talloze vissoorten: van botervissen tot zeepaardjes. Al deze vissoorten werden recentelijk in kaart..


Lees verder 19 september 2021   2 dgn oud
Muurzesoog

De winnaar is de kruisspin, gevolgd door de grote trilspin en de gewone huisspin; dat is de uitslag van de Spinnentelling 2021. Er zijn gemiddeld per tuin meer kruisspinnen geteld dan in de afgelopen droge zomers. Deze achtpoter..


Lees verder 19 september 2021   2 dgn oud

Archief