Natuurberichten

Pagina 1 van 1273 - 12729 Resultaten

Voormalig stroper Smoke Phiri staat in zijn maïsveld in Mwase Mphangwe, Zambia.

Chronische voedseltekorten, mede als gevolg van klimaatverandering en minder markten voor boeren om hun gewassen te verkopen, hebben velen gedwongen om wilde dieren zoals buffels, hyena's en olifanten te gaan stropen.  Smoke Phiri..


Lees verder 1 juli 2022   2 uur oud
Damherten op de Haringvreter

Hoe kan je ervoor zorgen dat het aantal damherten niet toeneemt in een natuurgebied? Staatsbosbeheer houdt de populatie in stand door afschot. Maar wat zijn de alternatieven? Is niks doen een optie, of vangen en verplaatsen? En..


Lees verder 1 juli 2022   8 uur oud
slakkensmidse zanglijster IVN

Zoek naar slakkensmidses en worteluilen...


Lees verder 1 juli 2022   8 uur oud
Uitgekweekt mannetje van Anastatus bifasciatus. De verlengde laatste drie segmenten van de antennen zijn specifiek voor de mannetjes

Het sluipwespje dat in 2021 is gevonden in de eitjes van de eikenprocessierups, is de bronswesp Anastatus bifasciatus. Deze natuurlijke vijand van de eikenprocessierups is voor het eerst in Nederland gevonden. De wespjes zijn..


Lees verder 30 juni 2022   1 dag oud
grote vos rupsen - primair

De afgelopen jaren wordt de grote vos steeds meer gezien en lijkt deze vlinder weer echt terug te zijn. Toch waren er maar weinig bewijzen van daadwerkelijke voortplanting in ons land. Daar is dit jaar duidelijk verandering in..


Lees verder 30 juni 2022   1 dag oud
Kleine plevier Saxifraga _juv

Jonge kleine plevieren vliegen uit en onopvallende grijze stipspanner...


Lees verder 30 juni 2022   1 dag oud

De keuzes die we nu maken in het natuurbeleid bepalen hoe de natuur in Nederland er in de toekomst uit zal zien. In de Natuurverkenning 2050 van het Planbureau voor de Leefomgeving en Wageningen University & Research zijn deze..


Lees verder 29 juni 2022   2 dgn oud
Reuzenberenklauw

Reuzenberenklauw is een invasieve exoot die nu in bloei staat, en is daardoor extra goed te herkennen. De soort is schadelijk voor de biodiversiteit en kan bovendien gezondheidsschade bij mensen veroorzaken. Help je mee met deze..


Lees verder 29 juni 2022   2 dgn oud
Wasbeerhond in Duitsland

Wasbeerhond verstopt zich en vreemde vlinders te zien...


Lees verder 29 juni 2022   2 dgn oud
Wapsenerveld

Dat stikstof negatieve gevolgen heeft voor de biodiversiteit is al lang duidelijk. Daarom presenteerden Rijk en provincies in december 2020 het Uitvoeringsprogramma Natuur (UPN). Met dit ambitieuze programma geeft de overheid een..


Lees verder 28 juni 2022   3 dgn oud

Archief