Natuurberichten
Dossier: Droogte
Pagina 1 van 38 - 371 Resultaten

De winter is het seizoen voor het planten van bomen. Op landgoed Het Jagershuis bij Wehl gingen op Valentijnsdag, 14 februari, de laatste van maar liefst tienduizend boompjes de grond in. Met liefde geplant door..

De tengere grasjuffer leeft een verborgen bestaan en is vrij zeldzaam, maar 2024 was een geweldig jaar voor deze kleine libel. Veel locaties waren tijdelijk geschikt en daar maakte de tengere grasjuffer dadelijk gebruik van. In..

Ons kostbare veen staat onder druk. Op kleine schaal zorgt dit voor problemen in het landschap en op grote schaal draagt het bij aan klimaatverandering. Daarom is Buffer+ gestart, de zoektocht naar landschapsoplossingen in het..

De afgelopen week werden twee weerschijnzwammen gemeld. In het Spanderswoud (in 't Gooi) werd de vrij zeldzame Beukenweerschijnzwam op een Beuk aangetroffen en in de duinen bij Bergen (NH) de zeldzame Vosrode weerschijnzwam...

Op het Westersche Veld bij Rolde is de afgelopen jaren gewerkt aan een kwaliteitsimpuls voor de natuur. Overmatige opslag is verwijderd en er zijn maatregelen genomen voor herstel van de grondwaterstanden. Dit om het aanwezige..

Het Nederlandse bos staat onder druk door klimaatverandering, stikstofdepositie, verzuring, verdroging en versnippering. Deze factoren leiden tot een afnemende vitaliteit van bossen. Vanwege natuur- en klimaatdoelen is het..

De kommavlinder is een landelijk bedreigde soort die het vooral in binnenlandse heidegebieden zwaar te verduren heeft. Stikstofdepositie vormt een van de bedreigingen voor zijn leefgebied. De doorwerking van de stikstofovermaat op..

Welk effect heeft het warmere stadsklimaat op de natuur in onze binnensteden? Onderzoekers Tim Claerhout en Laurens Sparrius kijken naar het effect van stadshitte op mossen en korstmossen op bomen. Met het citizen science-project..

Het is wellicht de meest bedreigde vlindersoort van Nederland en er is maar één locatie, het Kootwijkerzand, waar de soort nog aanwezig is. Hoe lang zal deze stuifzandbewoner nog in Nederland voorkomen? Het leefgebied staat onder..

Jeroen Helmer is al illustrator bij ARK sinds de oprichting vijfendertig jaar geleden. Zijn verhaaltekeningen worden over de hele wereld gebruikt door wetenschappers en mensen die rewilding in de praktijk brengen. Zijn tekeningen..