Natuurberichten

Dossier: Wilde kat

De wilde kat is met een opmars bezig in België en Nederland. In 2012 werd de eerste wilde kat in 150 jaar aangetroffen in Vlaanderen. Een jaar later werd ook in Nederland een eerste exemplaar waargenomen. Hieronder staan alle natuurberichten die tot nu toe over wilde katten op Nature Today zijn verschenen.

Pagina 1 van 4 - 33 Resultaten

Wilde kat

In Zuid-Limburg worden sinds de eeuwwisseling weer wilde katten waargenomen (niet te verwarren met verwilderde huiskatten). In heel Europa is de wilde kat bezig met een opmars, maar de populatie in Nederland is nog klein en..


Lees verder 23 maart 2023   2 mnd oud
Lindsay Lewis van het Paarl Mountain Nature Reserve inspecteert een valstrik tijdens een strikkenpatrouille door het natuurgebied.

Valstrikken zijn stille en onzichtbare moordenaars en een zeer wrede vorm van stroperij. Gevangen dieren staat een pijnlijke dood te wachten. Even buiten Kaapstad, een stad die omgeven wordt door een van de meest unieke..


Lees verder 18 maart 2023   2 mnd oud
Een noordelijke oehoe is klaar om te worden vrijgelaten na rehabilitatie in het Beijing Raptor Rescue Center.

Nu 2022 ten einde loopt, kijken we bij IFAW terug op de meest bijzondere manieren waarop we dit jaar dieren hebben geholpen. Dit is onze top 10 van acties voor het behoud, de redding en de bescherming van individuele dieren, hele..


Lees verder 17 december 2022   5 mnd oud
Glaskikker van de soort Sachatamia albomaculata op een blad

Over de hele wereld worden dieren gevangen door handelaren in wilde dieren, over internationale grenzen gesmokkeld en vervolgens verkocht als exotische huisdieren. Vooral op de Europese en Noord-Amerikaanse markten. EU-burgers..


Lees verder 12 november 2022   6 mnd oud
Baithong, een 12 jaar oude tijgerin, in het opvangcentrum van de Wildlife Friends Foundation Thailand.

Met financiële steun van IFAW zijn elf tijgers en twee beren gered uit Phuket Zoo in Thailand, dat door de impact van de COVID-19 pandemie moest sluiten. De dieren werden gehouden in kleine betonnen kooien en moesten urenlang met..


Lees verder 3 september 2022   9 mnd oud
Wilde kat

De wilde kat is weer terug in Nederland en bezig aan een opmars. Na de eerste sporadische waarnemingen in Zuid-Limburg zijn de aantallen de afgelopen jaren toegenomen. De verwachting is dat de dieren uiteindelijk andere provincies..


Lees verder 12 juni 2022   11 mnd oud
Download gratis de boegbeeldtekening van de wilde kat!

Na ruim duizend jaar afwezigheid is de Europese wilde kat weer terug in Nederland. In het uiterste zuiden van Limburg leeft inmiddels een stabiele populatie. Op fluwelen voeten beweegt deze stoere kat zich langzaam noordwaarts...


Lees verder 5 december 2021   1 jaar oud
Een leeuw rust uit op een omgevallen boom in het Lewa Wildlife Conservancy in Kenia.

Van de ocelot tot de imposante leeuw, wilde katachtigen behoren tot de meest fascinerende dieren op onze planeet. Er zijn ruim 36 verschillende soorten wilde katachtigen en sommige zijn zeker niet voor de poes! Die springen eruit..


Lees verder 18 september 2021   1 jaar oud
Wilde kat EENMALIG GEBRUIK

Voor het eerst sinds vier jaar hebben ARK Natuurontwikkeling en Vroege Vogels weer wildcamera’s in het Vijlenerbos bij Vaals geplaatst. De verwachtingen waren hooggespannen omdat in 2017 niet alleen zes volwassen wilde katten in..


Lees verder 9 april 2021   2 jaar oud
Wilde kat EENMALIG GEBRUIK (VIA ARK NATUURONTWIKKELING)

De wilde kat is in Nederland in opmars vanuit het zuiden van het land. In Zuid-Limburg leeft een kleine populatie en ook in Brabant zijn de afgelopen jaren de eerste waarnemingen gedaan. Maar hoe herken je een wilde kat? Waar moet..


Lees verder 10 maart 2021   2 jaar oud

Archief