Natuurberichten

Dossier: Vogeltrek

In het voorjaar en najaar is het weer raak, miljoenen vogels vliegen dan door Nederland op weg naar een broedplek, of een lekker warme winterbestemming. Nederland ligt vaak precies op de migratieroute van vogels en wordt vaak gebruikt als rustplaats voordat de vogels weer verder vliegen. Op honderden locaties door heel Nederland wordt precies bijgehouden welke vogels allemaal ons land passeren. Regelmatig worden er dan ook bijzondere soorten ontdekt. Lees hieronder alle natuurberichten over migratie en trekvogels in Nederland. De meest actuele berichten staan bovenaan.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 41 - 402 Resultaten

De dwergganzen die in Zweeds Lapland broeden en deels in Nederland overwinteren brachten in de zomer van 2021 ten minste twintig jongen groot. Dit was het beste broedseizoen sinds 2012. De vele jongen zijn een opsteker voor het..


Lees verder 22 oktober 2021   1 dag oud
Koninginnekruid

Koninginnekruid draagt zaad en keep bereikt Nederland...


Lees verder 14 oktober 2021   1 week oud
Zomertortel

Zomertortel verlaat ons land en meriansborstel te vinden...


Lees verder 12 oktober 2021   1 week oud
Wilde zwaan

Wilde zwaan arriveert en slakachtige rupsen te zien...


Lees verder 6 oktober 2021   2 wkn oud
Adder

Adder en ooievaar maken zich klaar voor winter...


Lees verder 5 oktober 2021   2 wkn oud
Kolgans

Kolgans is er vroeg bij en saffraangouduil vliegt...


Lees verder 28 september 2021   3 wkn oud
niet delen

In de afgelopen dagen stroomden tienduizenden ganzen ons land binnen, vooral kolganzen en kleinere aantallen grauwe ganzen en toendrarietganzen. De vogels benutten de gunstige rugwind. Hun aankomst is vroeg ten opzichte van..


Lees verder 24 september 2021   4 wkn oud
Drava-Danube. Drava-Donau

UNESCO roept het Mur-Drava-Donau-gebied uit tot het eerste biosfeerreservaat ter wereld. Het strekt zich uit over maar liefst vijf landen. Met de huidige klimaatcrisis en de aanzienlijke afname van de biodiversiteit,..


Lees verder 17 september 2021   1 maand oud
Ringmus doodgevlogen tegen een raam

Honderdduizenden vogels vliegen zich naar schatting jaarlijks te pletter tegen ramen, maar gelukkig is er een simpele manier om dat aantal omlaag te krijgen. Dit kunt u doen om deze onnodige ongelukken te voorkomen...


Lees verder 7 september 2021   1 maand oud
De kraanvogels met jong, vastgelegd op wildcam

Veel geduld en ruimte. Dat heb je bij kraanvogels nodig. Bij Staatsbosbeheer zijn in het Hart van Drenthe in 2021 voor het eerst twee jonge kraanvogels uitgevlogen na een jarenlange aanloopperiode. ..


Lees verder 25 augustus 2021   1 maand oud

Archief