Natuurberichten

Dossier: Tuinen

In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.

Pagina 1 van 85 - 846 Resultaten

Herfst! Dus is het weer tijd voor een bodemdierensafari, op zoek naar dat onmisbare leven onder onze voeten. Ook tijdens de 9e editie van de Bodemdierendagen zullen weer vele honderden mensen in het hele land als citizen scientist..


Lees verder 22 september 2023   1 dag oud
Egel

Heel Nederland heeft zich afgelopen weekend ingezet om de egel op de kaart te zetten. De Egeltelling is hét moment om het stekelige en nuttige dier in de schijnwerpers te zetten, maar ook om erachter te komen waar de egel precies..


Lees verder 21 september 2023   2 dgn oud
Kraamwebspin

Afgelopen week werd weer de Spinnentelling gehouden. Voor de elfde keer op rij is de kruisspin de meest waargenomen soort, en net als vorig jaar bekleden de grote trilspin en de venstersectorspin de plekken 2 en 3. Het gemiddelde..


Lees verder 13 september 2023   1 week oud
Alsemambrosia, Morschpoort Leiden

Voer jij de vogels in je tuin? Let dan extra op Alsemambrosia. Deze hooikoortsplant komt in steeds meer particuliere tuinen voor en leidt tot een verlenging van het hooikoortsseizoen. Voor hooikoortspatiënten is dat dramatisch...


Lees verder 12 september 2023   1 week oud

De dagen worden korter, de ochtenden koeler en de eerste pompoenen worden geoogst. De herfst is begonnen, een mooi moment voor het festival Fête de la Nature afgelopen weekend. Atlas-medewerker Dieneke viert de natuur niet alleen..


Lees verder 6 september 2023   2 wkn oud
Groen kaardertje

Op zaterdag 9 en zondag 10 september vindt de Nationale Spinnentelling 2023 plaats. Iedereen kan meedoen door in dat weekend in huis en in de tuin op zoek te gaan naar zoveel mogelijk soorten spinnen en de telling door te geven..


Lees verder 1 september 2023   3 wkn oud
Turdus merula. Merel

Vorig jaar ging de vernieuwde website van Jaarrond Tuintelling online. Het doel van de nieuwe site is om nog betere gegevens te verzamelen over het voorkomen van planten- en diersoorten in de Nederlandse tuinen. Inmiddels loopt..


Lees verder 25 augustus 2023   4 wkn oud
werkster aardhommel-complex

Als overwegend koudeminnende soortgroep zijn hommels gevoelig voor de opwarming van het klimaat. Wat gebeurt er met onze hommels als het klimaat verder opwarmt?..


Lees verder 14 augustus 2023   1 maand oud
Gehakkelde aurelia - primair

De gehakkelde aurelia is een algemene vlinder, die overal in het land kan worden gezien. Dat was een jaar of veertig geleden nog niet zo. Maar de vlinder is, waarschijnlijk geholpen door de opwarming, flink gaan uitbreiden. Ze..


Lees verder 10 augustus 2023   1 maand oud
Huismoeder op vlinderstruik - primair

Er is hier op Nature Today regelmatig aandacht voor stropen of smeren. Dat is een manier om nachtvlinders te zien te krijgen. Een zoete stof wordt op een boom gesmeerd en de nachtvlinders komen daarop af. Maar dit is natuurlijk..


Lees verder 7 augustus 2023   1 maand oud

Archief