Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn diensten die de natuur aan de mens verschaft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 47 - 470 Resultaten

Zicht op Kasungu National Park, bezien vanaf de weg die Kasungu National Park in Malawi linkt met Lukusuzi National Park in Zambia.

Kleine boeren in Zambia zijn begonnen met de eerste oogst binnen een klimaatslim project dat gericht is op het veiligstellen van bestaansmiddelen en het beschermen van wilde dieren. De nadruk van dit project ligt op het vinden van..


Lees verder 21 mei 2022   2 dgn oud
Delft

Een hele week speciaal in het teken van de boom? Ja! Van 9 t/m 14 mei wordt de boom in het zonnetje gezet. WeMakeThe.City Green organiseert de Week van de Boom in Amsterdam en Almere in combinatie met de Boominfodag. Een week lang..


Lees verder 9 mei 2022   2 wkn oud

Water is de bloedsomloop van de biosfeer, maar we zijn de watercyclus ernstig aan het veranderen. Dit heeft gevolgen voor het functioneren van de hele planeet aarde. Dit blijkt uit onderzoek van een internationaal onderzoeksteam,..


Lees verder 26 april 2022   3 wkn oud

Vorige week organiseerde de Dutch Caribbean Nature Alliance een workshop over het herstel van de zee-egels op Saba. Deze workshop hielp 21 koraalexperts uit het Caribisch gebied en meer dan 65 online aanwezigen om een uitgebreid..


Lees verder 17 april 2022   1 maand oud
Distelvlinder

Van 12 tot en met 18 april is het de Week van de Groene tuin. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. U kunt nog steeds meedoen en elke dag worden er verschillende..


Lees verder 15 april 2022   1 maand oud

Tijdens de Atlas Werkconferentie Online op donderdag 21 april lanceert de Atlas Natuurlijk Kapitaal de Groene Baten Planner. Vanaf dan is de Groene Baten Planner beschikbaar in de 3D plan-tools Tygron en ArcGis (Esri). Maken..


Lees verder 14 april 2022   1 maand oud
Compost

In het bosbeheer speelt de aanplant van jonge bomen en struiken een belangrijke rol. Maar door klimaatveranderingen en de problemen waar menig bosbodem mee te maken heeft, zijn de omstandigheden om aan te planten vaak niet zo..


Lees verder 12 april 2022   1 maand oud
Groen dak

De gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en de stemmen zijn geteld. Dit is het moment om de nieuwgekozen gemeenteraden en straks de nieuwe colleges ervan te overtuigen dat ze goed moeten zorgen voor de natuur in hun en uw..


Lees verder 11 april 2022   1 maand oud
gespiegelde foto voor lead.  een zadelrobpup op het ijs in de Saint Lawrencebaai, Canada, in 2008)

In Canada wordt er op kleine schaal nog steeds op zeehonden gejaagd, met steun en subsidies van de Canadese regering. Dit gebeurt ondanks de aanhoudende wereldwijde verontwaardiging over de wreedheid van deze jacht. Bovendien is..


Lees verder 9 april 2022   1 maand oud
Tulipa sylvestris, ook wel bekend als de wilde tulp

Nederland staat bekend om zijn prachtige en kleurrijke tulpen. Hoewel de meeste tulpen afkomstig zijn uit het Ottomaanse rijk, volgde Tulipa sylvestris, de wilde tulp, een ander pad. Anastasia Stefanaki en Tinde van Andel, beide..


Lees verder 9 april 2022   1 maand oud

Archief