Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 1 van 15 - 141 Resultaten

Grauwe kiekendief Abe met prooi

Grauwe kiekendief Abe uit Flevoland is onlangs 17 jaar geworden en is daarmee de oudst bekende grauwe kiekendief van Nederland geworden. Alsof dat nog niet genoeg is: dit stokoude mannetje heeft dit jaar ook nog voor nageslacht..


Lees verder 19 juli 2024   1 dag oud
Windpark

Het onlangs gepubliceerde rapport 'Monitoring van vleermuizen in windparken op land' omvat een uitgebreid advies voor het actualiseren van het protocol voor onderzoek naar vleermuizen in windparken. Hiermee krijgt de bescherming..


Lees verder 18 juli 2024   2 dgn oud

Het staat nog maar in de kinderschoenen, maar het startschot is gelost: provincie Groningen heeft de eerste bijeenkomst van het Netwerk Natuurinclusief Groningen georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten werken we aan de provinciale..


Lees verder 17 juli 2024   3 dgn oud

Een schone lucht, schoon drinkwater en leefbare plekken voor mensen: natuur is de basis voor een gezonde leefomgeving. Overheden en (natuur)organisaties zetten zich daarom in om een Basiskwaliteit Natuur te realiseren. Maar hoe..


Lees verder 11 juli 2024   1 week oud
Bermbeheerder - Primair

Joke en Jurtko Boerma zijn gekozen tot Bovenstebeste Bermbeheerder 2024. De prijs is onlangs uitgereikt op hun boerderij in Rottum (Groningen). De bloemrijke en ecologisch beheerde berm is goed voor biodiversiteit, maar is ook..


Lees verder 11 juli 2024   1 week oud
De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden. (eenmalig exlcusie wmr)

De Noordzee is een ‘antropogene zee’ geworden: een zee waarin de natuurlijke processen vrijwel allemaal beïnvloed worden door menselijke activiteiten. Met de natuurtransitie wordt geprobeerd de ecologische balans te herstellen...


Lees verder 10 juli 2024   1 week oud
Kiwikuil (eenmalig exclusief wmr)

De vissers zijn misschien wel de meest ‘klassieke’ gebruikers van de Noordzee. Het is ook de groep voor wie het verschil tussen hoe het was en hoe het zal zijn het grootst is. Zeker nu de ruimteclaim van windparken en..


Lees verder 3 juli 2024   2 wkn oud
Een voorbeeld van agroforestry

De provincie Utrecht stelt dit jaar 250.000 euro beschikbaar voor het aanleggen van agroforestry, ook wel boslandbouw genoemd. Hiermee stimuleert de provincie de aanleg van agroforestry en voedselbossen in het landelijk gebied...


Lees verder 3 juli 2024   2 wkn oud

Naturalis gaat onderzoeken en monitoren hoe windparken het best kunnen helpen om bij te dragen aan de biodiversiteit in de Noordzee. En dat in meer detail dan ooit gedaan is, dankzij nieuwe technieken om soorten te herkennen en te..


Lees verder 30 juni 2024   2 wkn oud
Maasdijk

Zomaar een eenvoudige dijk. Je bent er al vele malen langsgekomen en hebt er nooit aandacht aan besteed. Maar als je er even rondneust kom je tot je verbazing allerlei planten en dieren tegen die je nooit eerder zag. En dat gewoon..


Lees verder 22 juni 2024   4 wkn oud

Archief