Natuurberichten

Dossier: Natuurinclusief

Natuurinclusief

Pagina 1 van 12 - 111 Resultaten

De adviezen laten zien hoe je via natuurlijk bermbeheer meer biodiversiteit in de berm kunt creëren en behouden, zoals hier langs een spoorweg van ProRail.

Hoe kom je tot een biodiverse berm? Hoe behoud je die? En wat zijn de voordelen van een natuurlijk bermbeheer? Dat heeft een onderzoeksteam van Naturalis uitgezocht voor opdrachtgevers ProRail en HOCHTIEF PPP Solutions...


Lees verder 23 februari 2024   4 dgn oud

Om erachter te komen of voedselbeschikbaarheid een knelpunt is bij de afname van de wulp in Nederland, zijn in Drentse opgroeigebieden insecten gemonitord en gezenderde wulpenkuikens gevolgd. Natuurlijke graslanden bleken het..


Lees verder 16 februari 2024   1 week oud

Rijk en provincies zien veel potentie in doelsturing om verduurzaming van de landbouw in Nederland te bevorderen. Doelsturing geeft boeren speelruimte om zelf te kiezen welke maatregelen ze willen nemen en biedt mogelijkheden voor..


Lees verder 10 februari 2024   2 wkn oud
bosuilen

Vogelliefhebbers beleven de lente vaak intens. Herkenbaar? Alle reden om het lentegevoel te vervroegen! En dat kan. Gewoon hartje winter de zintuigen openstellen voor tal van vogels die allang de lentekriebels hebben. Zouden..


Lees verder 6 februari 2024   3 wkn oud
Meer groen in en om de stad Utrecht. Gezond voor ons, verkoelend voor de stad en goed voor de biodiversiteit.

Natuur vanaf je voordeur; stad en natuur verbinden. Dat is Groene Metropool, een programma van Staatsbosbeheer, dat negen jaar geleden startte. Een symposium ter ere van het afscheid van de trekker ervan – Harry Boeschoten – laat..


Lees verder 29 januari 2024   4 wkn oud

Goed nieuws voor scholen die hun terrein gezond, klimaatbestendig en natuurlijk avontuurlijk willen inrichten: vanaf 1 mei 2024 kunnen zij een aanvraag doen via de regeling ‘Schoolpleinen van de Toekomst’. Provincie Noord-Brabant,..


Lees verder 24 januari 2024   1 maand oud
Kikkerpoel

Gemeenten, waterschappen en de provincie Noord-Brabant slaan opnieuw de handen ineen voor het landschap. Particuliere grondeigenaren en agrariërs kunnen in 2024 en 2025 weer gebruikmaken van de Stimuleringsregeling Landschap..


Lees verder 19 januari 2024   1 maand oud
Jacintha Ellers

Professor Jacintha Ellers, een vooraanstaand spreker op het Dutch Caribbean nature-based solutions Symposium, besprak het evoluerende natuurbehoudsperspectief en de dringende behoefte aan ecocentrische strategieën tijdens..


Lees verder 17 januari 2024   1 maand oud
Kademuur met muurleeuwenbek

Deze maand verscheen de RAVON-balans, het jaarlijkse overzicht over hoe het gaat met de reptielen, amfibieën en vissen van ons land. In deze uitgave onder andere een artikel over de Mark, een riviertje dat in de vorige eeuw..


Lees verder 27 december 2023   2 mnd oud
vrijwilligers meten basiskwaliteit natuur

Goed nieuws voor professionals die aan de slag willen voor Basiskwaliteit Natuur: een gezonde en veerkrachtige natuur in onze dagelijkse leefomgeving. Die kwaliteit kan goed gemeten worden met behulp van vrijwilligers. Dat blijkt..


Lees verder 19 december 2023   2 mnd oud

Archief