Basiscursus reptielen, RAVON

15-sep-2021

In de basiscursus reptielen duik je in de mysterieuze wereld van slangen en hagedissen. We stippen op deze avond de algemenere en wat dichter bij mensen voorkomende soorten aan. Hoe en waar vind je deze dieren en hoe vergroot je de kans op een waarneming? Hoe breng je hagedissen en slangen op naam en wat zijn daarbij belangrijke kenmerken? Het verhaal bevat daarnaast veel boeiende informatie over de levenswijze en habitats van deze dieren.

Het zijn weliswaar maar weinig soorten, maar vaak zie je niet meer dan een glimp. Als je weet waarop te letten, of een foto kunt maken, dan is met wat oefening de soort meestal wel te bepalen. Zelfs met de slangenhemden (vervellingen) kom je er vaak goed uit, als je maar weet waarop je moet letten. We oefenen enkele soorten gezamenlijk, met behulp van een determinatietabel. Je krijgt ook enkele tips over nuttige literatuur, websites en over leuke projecten van RAVON waaraan je kunt bijdragen. Aan het eind van deze avond weet je heel wat meer en ben je klaar om in het veld je eerste dieren zelf op naam te gaan brengen.

De avond is bedoeld voor mensen met geen tot enige ervaring met deze dieren en wordt georganiseerd in het kader van het NEM Meetprogramma Reptielen. Deze cursus is eerder dit jaar, in een iets bondigere vorm, ook gegeven als onderdeel uit de Basiscursus Veldbiologie die dit voorjaar vanuit SoortenNL is gehouden.

Docent: Jeroen van Delft
Deelname: is gratis.
Wanneer: woensdagavond 15 september 2021 – van 19:30 tot 20:45
Aanmelden: verplicht, klik hier
Hoe: deelname is digitaal via Zoom, na aanmelding ontvang je uiterlijk een dag voor aanvang de link om deel te nemen.


Meer agenda