Libellentelling

14-jun-2024 - 16-jun-2024

Wereldwijd neemt het aantal libellen af; ook in Nederland zijn diverse soorten libellen bedreigd. Tijdens de Libellentelling worden daarom de libellen in de Nederlandse tuinen geteld. Tel je mee?

Door het verdwijnen van natuur, klimaatverandering en watervervuiling staan veel libellensoorten onder druk. Tijdens de Landelijke Libellentelling peilen we hoe het gaat met de verschillende soorten in onze tuinen. Kijk tijdens het telweekend uit naar libellen in je tuin. Je waarnemingen kun je tot en met de maandagochtend erna doorgeven via de website van Tuintelling.nl.

 

Als je geen libellen ziet is het ook belangrijk om dit door te geven. Deze data zijn net zo belangrijk als tellingen waar wel libellen gezien zijn. Vul dan '0 libellen gezien' in in het telformulier. Geen vijver in je tuin, maar wel libellen? Als je bij water in de buurt woont, willen libellen die daar vliegen ook je tuin wel eens bezoeken. Deze libellen tellen ook mee voor de Libellentelling. Zolang ze maar in jouw tuin zitten.


Meer agenda