Pimpelmees aan vetbol. This file is licensed under Creative Commons Attribution 2.0 License

SOVON wintervogeltelling gaat weer van start

Sovon Vogelonderzoek Nederland
13-DEC-2008 - SOVON wintervogeltelling gaat weer van start Vanaf maandag 15 december a.s. is het weer zover. Dan gaat voor het zesde jaar op rij de vijfminutentelling van SOVON van start. Iedereen die het leuk vindt om in de kerstperiode vogels te turven in de achtertuin wordt verzocht mee te doen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe waardevoller de gegevens worden.

Bericht uitgegeven door SOVON op zaterdag 13 december 2008

Vanaf maandag 15 december a.s. is het weer zover. Dan gaat voor het zesde jaar op rij de vijfminutentelling van SOVON van start. Iedereen die het leuk vindt om in de kerstperiode vogels te turven in de achtertuin wordt verzocht mee te doen. Hoe meer mensen er mee doen, hoe waardevoller de gegevens worden.

 
 

Pimpelmees aan vetbol

Om mee te doen hoeft u niet de beste vogelaar van het land te zijn. Als u in de vogels in uw tuin maar herkent. U kunt alle dagen tellen tussen 15 december en 1 januari; iedere dag maximaal 5 minuten. Op die manier krijgen we een steeds beter beeld van hoe het met onze winterse vogels is gesteld. Meedoen is heel eenvoudig en kan tot 1 januari 2009.

Op de speciale site staat hoe u mee kunt doen. Voorgaande jaren deden al honderden mensen mee; zij kunnen uiteraard hun oude inloggegevens gebruiken. Tellers die voor het eerst mee willen doen, maken eenmalig hun eigen inlogcode en wachtwoord aan en kunnen dan direct meedoen. Heel simpel.

Gaat ook dit jaar de merel met de hoofdprijs aan de haal, of zal de koolmees hem voorbijstreven? Kijk op: www.sovonwintervogeltelling.nl voor alle informatie. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter we inzicht krijgen in de aantallen winterse vogels in de Nederlandse tuinen.

Een leuk filmpje de we bij SOVON ontvingen, gemaakt door Michael de Vries, willen we u niet onthouden. Veel kijkplezier!

Tekst: Harvey van Diek, SOVON
Foto: Flikr, Creative Commons Attribution 2.0 License