Zeearend

Verdwaalde zeearend Biesbosch weer vrijgelaten

22-OKT-2013 - De jonge zeearend die begin oktober ernstig verzwakt werd gevonden in een schuur in Hank, is weer vrijgelaten aan de rand van de Biesbosch. 'Mooi dat dit jong weer in de Biesbosch is teruggekeerd', zegt Thomas van der Es, boswachter bij Staatsbosbeheer in de Biesbosch. 'Deze zeearend kroop tenslotte afgelopen voorjaar bij ons uit het ei. Dankzij de goede zorgen van de Vogelopvang Zundert is de vogel er weer bovenop gekomen.' Omroep Brabant maakte dit filmpje van de vrijlating. Lees meer op het weblog van de boswachters.

Bericht uitgegeven [land] op [publicatiedatum]

De jonge zeearend die begin oktober ernstig verzwakt werd gevonden in een schuur in Hank, is weer vrijgelaten aan de rand van de Biesbosch. "Mooi dat dit jong weer in de Biesbosch is teruggekeerd", zegt Thomas van der Es, boswachter bij Staatsbosbeheer in de Biesbosch. "Deze zeearend kroop tenslotte afgelopen voorjaar bij ons uit het ei. Dankzij de goede zorgen van de Vogelopvang Zundert is de vogel er weer bovenop gekomen." Omroep Brabant maakte dit filmpje van de vrijlating. Lees meer op het weblog van de boswachters.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Zeearend wordt losgelaten in de Biesbosch (filmpje: Omroep Brabant)

In de uitzending van Vroege Vogels TV van dinsdag 23 oktober is uitgebreid aandacht besteed aan deze zeearend. Onder andere met unieke beelden van het ringen, en van de ouders van het jong. De uitzending is nog terug te zien op de website van Vroege Vogels. 

Bron: Staatsbosbeheer
Filmpje: Omroep Brabant
Foto: Saxifraga-Mark Zekhuis