Vijf jaar natuurberichten RAVON: win CD, DVD of Handboek!

Stichting RAVON
21-AUG-2013 - Al vijf jaar lang deelt RAVON natuurhoogtepunten over amfibieën, reptielen en vissen met u op Natuurbericht.nl. Spectaculaire verhalen, ontdekkingen van nieuwe soorten en fenologie voorzien we van intrigerende titels. Wij houden u graag op de hoogte van bijzondere waarnemingen en ontwikkelingen binnen onze soortgroepen. Steun de jubileumactie van Natuurbericht.nl om dit ook de komende jaren mogelijk te maken!

Bericht uitgegeven door Stichting RAVON [land] op 21 augustus 2013

Al vijf jaar lang deelt RAVON natuurhoogtepunten over amfibieën, reptielen en vissen met u op Natuurbericht.nl. Spectaculaire verhalen, ontdekkingen van nieuwe soorten en fenologie voorzien we van intrigerende titels. Wij houden u graag op de hoogte van bijzondere waarnemingen en ontwikkelingen binnen onze soortgroepen. Steun de jubileumactie van Natuurbericht.nl om dit ook de komende jaren mogelijk te maken!

RAVON is een landelijke natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van de amfibieën, reptielen en vissen in Nederland. Op www.ravon.nl vindt u alle informatie over het werk dat we doen en over de dieren die we beschermen. Vanaf maart 2008 publiceert RAVON wekelijks natuurberichten in de rubrieken “Amfibieën & Reptielen” en “Vissen”. Waarnemingen van honderden vrijwilligers en gericht onderzoek van RAVON medewerkers vormen de basis voor deze berichten. Veranderingen in verspreiding, ziekten, onderzoeksresultaten, beschermingsmaatregelen, exoten en bijzondere verhalen wisselen elkaar af. Naar aanleiding van deze berichten hebben wij regelmatig contact met kranten, radio en TV hetgeen vaak resulteert in boeiende artikelen en filmopnames zoals voor Vara’s Vroege Vogels. Zo bereiken wij duizenden mensen, dragen wij onze kennis over en beschermen wij onze soortgroepen nog beter.

Het prijzenpakket dat RAVON beschikbaar heeft gesteld (figuur: RAVON)

Jubileumactie ‘Steun Natuurbericht.nl en win!’
Net als u dragen wij Natuurbericht.nl een warm hart toe. Daarom stellen wij mooie prijzen beschikbaar voor verloting onder degenen die voor 3 september een gift van € 20 of meer overmaken naar Natuurbericht voor de Jubileumactie. Wint u niet, dan doet u bij de volgende trekking automatisch mee voor de volgende prijs. Doneert u nog eens 20 euro of een veelvoud hiervan, dan wordt de kans op een prijs vergroot. Kijk hier voor meer informatie over de Jubileumactie en hier hoe u kunt doneren 

Welke prijzen kunt u winnen?
RAVON stelt de volgende prijzen ter beschikking:

  • Eerste prijs: CD-rom Nederlandse Zoetwatervissen Heeft u als sportvisser een vis gevangen, maar weet u niet welke soort? Komt u als onderwatersporter een onbekende vis tegen? Met deze CD-rom kunt u dit makkelijk opzoeken.
  • Tweede prijs: DVD Reptielen en Amfibieën deel 1 en 2
    Deze twee DVD’s over de inheemse reptielen en amfibieën zijn gemaakt door Niek Frigge, een fanatiek natuurfilmer, en bevatten uniek beeldmateriaal van onze inheemse soorten.
  • Derde prijs: Handboek Praktisch natuurbeheer voor levensgemeenschappen
    Prachtig naslagwerk van 240 pagina's dat is ontwikkeld als handleiding bij de workshops Praktisch natuurbeheer voor levensgemeenschappen in 2013. Voor iedereen die zich bezighoudt met natuurbeheer!

De volgende trekking is op 3 september. De prijzen zullen spoedig daarna aan de winnaars worden toegezonden.

Tekst: Kris Joosten, RAVON
Figuur: RAVON