Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 49 - 482 Resultaten

Afgelopen weekend is een stierslang op de golfbaan in de duinen bij Wassenaar aangetroffen. Deze soort kan een lengte van circa 1,5 tot 2,2 meter bereiken. Hij is niet giftig en voedt zich met onder andere knaagdieren, vogels en..


Lees verder 21 juni 2017   5 dgn oud

Na de paring in mei ontwikkelen de eieren van reptielen zich in het moederlichaam. Meestal leggen reptielen eieren in een leerachtige kalkschaal en zetten die af in de grond of op plekken met broeiwarmte. Maar liefst vier van de..


Lees verder 7 juni 2017   2 wkn oud

De snoek is een belangrijke graadmeter voor de aanwezigheid van een goede waterkwaliteit. De soort nam in de tweede helft van de 20e eeuw sterk af als gevolg van watervervuiling waarbij zijn plaats werd ingenomen door de van..


Lees verder 24 mei 2017   1 maand oud

Wat hoor ik daar? Is dat nu een boomkikker? Of toch niet? Stel, je bent in het veld en je hoort een beestje roepen maar je weet niet wat het is. Misschien is het wel een boomkikker. In de veldgids staat dat ie hard roept, maar wat..


Lees verder 15 mei 2017   1 maand oud

Beleef hoe bijzonder water in Nederland is. Van 12 tot en met 21 mei 2017 vieren we de nationale Week van Ons Water met als thema schoon en gezond water. Overal in het land worden uitjes en activiteiten georganiseerd. 'Duik in de..


Lees verder 10 mei 2017   1 maand oud

Onder de noemer #vergeetnatuurniet hebben twaalf grote groene organisaties 2 mei jl een hartenkreet gestuurd aan Formateur Schippers. Aanleiding is de zorg dat, ondanks aandacht van de onderhandelende partijen voor duurzaamheid,..


Lees verder 9 mei 2017   1 maand oud

De herintroductie van de beekprik in de Brabantse Reusel lijkt geslaagd, want onlangs zijn de eerste in de Reusel geboren priklarven aangetroffen. Het lijkt erop dat de uitgezette beekprikken zich succesvol voortplanten...


Lees verder 26 april 2017   2 mnd oud

Een dodelijke schimmel bedreigt het voortbestaan van Europese salamanders en er is momenteel geen kruid tegen gewassen, waarschuwen wetenschappers. Tijd voor Europese actie...


Lees verder 20 april 2017   2 mnd oud

Sinds 2002 worden de Nederlandse wateren gekoloniseerd door een viertal grondelsoorten uit de Ponto-Kaspische regio. Na een snelle uitbreiding in de grote rivieren komen de grondels inmiddels ook in veel regionale wateren voor en..


Lees verder 12 april 2017   2 mnd oud

De ringslang is bijzonder wat betreft verspreiding en voortplanting. Speciaal voor deze soort worden in het voorjaar door heel het land broeihopen afgegraven, gecontroleerd en vervolgens opnieuw opgeworpen. Hiermee wordt voor..


Lees verder 31 maart 2017   2 mnd oud

Archief