Natuurberichten

Uitgever: Stichting RAVON

Stichting RAVON is de onderzoeks- en kennisorganisatie op het gebied van amfibieën, reptielen en vissen.
Deel deze pagina

Pagina 1 van 64 - 640 Resultaten

Iedereen kent wel een kikkerpoel. Daar waar je op een warme zomeravond het luide gekwaak van de groene kikkers al van ver hoort. Maar dat is niet vanzelfsprekend. Onderhoud aan een poel is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat..


Lees verder 1 december 2021   2 dgn oud

In 2000 bezocht een aantal herpetologen van RAVON en de UvA onder leiding van Annie Zuiderwijk de tentoonstelling Fort Lux; een tentoonstelling van kunstenaars uit verschillende landen op het Forteiland in IJmuiden. Sindsdien..


Lees verder 24 november 2021   1 week oud
Slootbeheer

Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, het Wereld Natuur Fonds, LandschappenNL, SoortenNL, Natuur & Milieu, Waddenvereniging en Stichting De Noordzee maken zich ernstige zorgen over de kwaliteit én kwantiteit van het..


Lees verder 22 november 2021   1 week oud
Figuur 2. Natuurstrook na inrichting, in juni 2016 (V. Loehr, Rijkswaterstaat).

Bij de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord is het viaduct over de spoorlijn Arnhem-Utrecht breder aangelegd. Het bredere viaduct faciliteerde doorstroming van verkeer tijdens de aanleg van de weg en functioneert..


Lees verder 18 november 2021   2 wkn oud

Op zaterdag 13 november aanstaande vindt de 2021-editie van de RAVON-dag plaats: het jaarlijkse evenement voor vrijwilligers, onderzoekers en geïnteresseerden die zich bezighouden met reptielen, vissen en amfibieën. Ook dit jaar..


Lees verder 10 november 2021   3 wkn oud
Paling

Vandaag heeft de International Council for the Exploration of the Seas (ICES) haar Paling-advies uitgebracht aan de Europese Commissie. Duidelijke woorden: palingvisserij moet in heel Europa stoppen. Niet alleen de visserij op..


Lees verder 4 november 2021   4 wkn oud
Europese meerval

Weet jij alles over reptielen & amfibieën of vissen? Op respectievelijk 17 en 24 november aanstaande organiseert RAVON voor zowel de beginnende als de ervaren vrijwilliger een Reptielen & Amfibieën Quiz en een Vissen Quiz...


Lees verder 21 oktober 2021   1 maand oud
Grote modderkruiper

Niet alleen natuur op land is gevoelig voor een verhoogde aanvoer van stikstof; ook waternatuur en de daarin levende soorten hebben hier last van. Zo zijn er mogelijke (indirecte) effecten op de zeldzame en beschermde grote..


Lees verder 28 september 2021   2 mnd oud

Poelen zijn het belangrijkste onderdeel van het leefgebied van bedreigde amfibieën zoals de kamsalamander en boomkikker. Maar hun leefgebieden staan onder druk, ook in Overijssel. Door de aanleg van nieuwe poelen, het onderhoud..


Lees verder 22 september 2021   2 mnd oud
Schol

De Grevelingen is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse delta en kent een turbulente geschiedenis. In het meer leven talloze vissoorten: van botervissen tot zeepaardjes. Al deze vissoorten werden recentelijk in kaart..


Lees verder 19 september 2021   2 mnd oud

Archief