Groene trainees - primair

Groene trainees zetten zich in voor natuur en duurzaamheid

De Vlinderstichting
2-DEC-2019 - Het is druk maandag bij De Vlinderstichting. Naast de vaste medewerkers, studenten en stagiaires zijn er ook negen jongeren die als Groene trainees een klein half jaar lang een dag per week bij ons werken. Ze kunnen hier proeven van het werk in een natuurorganisatie en gaan ook zelf actief aan de slag. Zo worden op allerlei plekken werkdagen georganiseerd om kwetsbare vlinders te helpen.

De trainees organseren onder andere werkdagen in de natuur om bedreigde soorten te helpen, zoals hier in het KuinderbosDeze trainees zijn er niet alleen bij De Vlinderstichting. Afgelopen september zijn bijna negentig jongeren en jongvolwassenen vol enthousiasme begonnen aan hun Groen Traineeship. Tijdens een Groen Traineeship zetten ze zich in voor natuur en duurzaamheid in Nederland. In vijf maanden krijgen ze de kans om kennis en ervaring op te doen bij een landelijke groene organisatie, door het uitvoeren van een supervet project. Ze volgen relevante trainingen en workshops, krijgen professionele begeleiding, zetten een netwerk op binnen de groene sector en ontvangen bij de afronding een deelnamecertificaat en referentiebrief. Dé manier dus om de kans op een echte baan in de groene sector dichterbij te brengen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Ben jij tussen de 16 en 30 jaar? En wil jij vanaf februari vijf maanden ongeveer één dag per week deel uitmaken van een team met leeftijdsgenoten en werken aan een tof project? Meld je dan aan voor een Groen Traineeship. We hebben een mooie collectie van negen projecten die variëren in locatie, soort werk en dag van de week. Ga bijvoorbeeld samen natuurwerk op de kaart zetten voor jongeren, red de paling, ga samen met omwonenden en kinderen Tiny Forests aanplanten of zet een festivaltour op voor de kickstart ‘het Jaar van de Veranderaar’. Is dit iets voor jou? Check dan snel onze website en meld je aan voor een passende Groen Traineeship. Ken je iemand voor wie het Groen Traineeship als geroepen komt? Vertel het hen, zodat zij deze kans niet missen. Voor meer informatie over het Groen Traineeship en de projecten kan je terecht op onze website, of blijf op de hoogte via onze sociale media-kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn.

Kijk hier naar het korte promofilmpje

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Het Groen Traineeship-programma is een samenwerking tussen de groene organisaties Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, LandschappenNL, Natuurmonumenten, VBNE, Milieudefensie en SoortenNL. Het traineeship maakt onderdeel uit van de maatschappelijke diensttijd die vanuit de overheid gestimuleerd wordt.

Tekst: Persbericht Groentraineeship & Kars Veling, De Vlinderstichting
Foto’s: Kars Veling