Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 103 - 1028 Resultaten

Op 14 april 2017 werden in Valkenburg de vraatsporen van de rupsen van een nieuwe nachtvlinder gevonden. Deze micro, die nog geen Nederlandse naam heeft, hoort tot de familie van de purpermotten. De wetenschappelijke naam,..


Lees verder 27 april 2017   2 dgn oud

Al in maart waren er flink wat waarnemingen van de winterjuffers, Dat is logisch, want deze overwinteren als imago, als ‘volwassen’ libel. Van de andere, die als ei of larve overwinteren, is de vuurjuffer er altijd in het voorjaar..


Lees verder 24 april 2017   5 dgn oud

Er wordt de komende dagen weer hard in de tuin gewerkt. Veel mensen vinden het leuk als er ook vlinders, vogels en andere dieren van hun tuin gebruik maken. Je tuin kan een kroeg zijn, waar ze wat te eten en drinken halen, maar je..


Lees verder 21 april 2017   1 week oud

De groot-hoefbladboorder staat te boek als een zeldzame nachtvlinder. Toen er gericht naar de rupsen werd gezocht, bleek de soort in Vlaanderen echter veel meer voor te komen dan werd gedacht. Wie weet is de groot-hoefbladboorder..


Lees verder 19 april 2017   1 week oud

De eerste landkaartjes zijn uit de pop gekropen en vlogen tijdens de warmere dagen vorige week. Nu het weer wat kouder is blijven de overige nog in de pop, maar de komende weken komen die ook tevoorschijn. Vorig jaar had het..


Lees verder 17 april 2017   1 week oud

2016 was geen goed vlinderjaar. Voor de libellen daarentegen was het een gemiddeld jaar, vergelijkbaar met de voorgaande jaren. Dit blijkt uit het jaarverslag over 2016 dat nu beschikbaar is...


Lees verder 13 april 2017   2 wkn oud

De dagpauwoog is een algemene vlinder in Nederland, maar dit voorjaar is hij wel erg talrijk. Er zijn al duizenden gemeld via de invoerportalen Waarneming.nl en Telmee. Het warme weer in september van vorig jaar lijkt heel..


Lees verder 10 april 2017   2 wkn oud

Welke soorten zijn het meest kwetsbaar voor uitsterven? Een Rode Lijst maakt dat duidelijk. Deze Rode Lijsten worden zowel landelijk als Europees of zelfs wereldwijd opgesteld. Maar dan weet je nog niet welke eigenschappen een..


Lees verder 6 april 2017   3 wkn oud

Veel mensen hebben de afgelopen weken, in die heerlijk maartmaand, vlinders gezien. De eerste weken ging dat vooral om de vlinderoverwinteraars citroenvlinder, dagpauwoog, kleine vos en gehakkelde aurelia, maar de laatste tijd..


Lees verder 3 april 2017   3 wkn oud

De berichten komen al een aantal dagen langs via de sociale media: “Jippie! Mijn eerste oranjetipje gezien!” Voor veel vlinderaars is het oranjetipje wat de boerenzwaluw is voor de vogelaars; de ultieme lentebode. ..


Lees verder 30 maart 2017   4 wkn oud

Archief