Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 102 - 1017 resultaten

De grote vos was eind vorige eeuw vrijwel verdwenen uit ons land. De laatste jaren wordt hij weer vaker gezien en er zijn ook eitjes afgezet. In 2010 en 2011 zijn rupsen gevonden, maar de jaren daarna niet meer. Nu staat er een..


Lees verder 23 maart 2017   1 uur oud

Veel zon, een temperatuur van 12 tot zelfs plaatselijk 18 graden, dat is prima vlinderweer. Als het dan ook nog eens half maart is, worden de vlinders volop actief. Er zijn dan ook duizenden dagvlinders gemeld de afgelopen week...


Lees verder 20 maart 2017   3 dgn oud

Om de toekomst van de landbouw en de natuur in Europa veilig te stellen, is een heffing op kunstmest, bestrijdingsmiddelen en geïmporteerd veevoer noodzakelijk. Dat stelt hoogleraar Frank Berendse vandaag in een ingezonden brief..


Lees verder 16 maart 2017   1 week oud

Libellen zijn in Nederland door een diep dal gegaan. Door milieuproblemen en habitatvernietiging zijn veel soorten in de twintigste eeuw achteruit gegaan, met een dieptepunt in de jaren zeventig en tachtig. Daarna is de..


Lees verder 13 maart 2017   1 week oud

Per 1 januari 2017 is de nieuwe Wet natuurbescherming van kracht geworden. Doel was de bestaande wetten te vereenvoudigen en een stevige wettelijke basisbescherming te bieden aan de natuur die dat echt nodig heeft. Op aandringen..


Lees verder 9 maart 2017   2 wkn oud

De Vlinderstichting en de Nederlandse Bijenhouders Vereniging hebben de afgelopen jaren, gesteund door de Nationale Postcodeloterij, mensen geholpen met het inrichten en beheren van een idyllische plek met veel bloemen voor..


Lees verder 8 maart 2017   2 wkn oud

In 1959 werd de fijngevlekte eikensteltmot voor het laatst in Nederland gezien. Dat was in Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen. Er werd vanuit gegaan dat de soort uit Nederland was verdwenen. Het was dan ook verrassend dat Luc..


Lees verder 6 maart 2017   2 wkn oud

Het thema van de Landelijke Vlinderdag, die aanstaande zaterdag 4 maart wordt gehouden in theater de Junushoff in Wageningen, is een goed klimaat voor vlinders. Niet alleen klimaatverandering en de gevolgen daarvan komen aan de..


Lees verder 2 maart 2017   3 wkn oud

In januari en februari denken nog niet veel mensen aan nachtvlinders, maar de eerste soorten zijn toch echt al actief! Naast de winteruilen en voorjaarsspanners hebben ook de meidoornspanners alweer gevlogen. Met erg veel geluk..


Lees verder 27 februari 2017   3 wkn oud

De atalanta was het schoolvoorbeeld van een trekvlinder. In het najaar vlogen ze naar zuidelijker streken om zich voort te planten, waarna ze stierven. In het voorjaar vlogen de nakomelingen weer naar ons land of nog verder naar..


Lees verder 23 februari 2017   1 maand oud

Archief