Naturalis Nights: Biodiversiteitsdag 

Naturalis Biodiversity Center
4-MEI-2024 - Woensdag 22 mei opent Naturalis haar deuren om de jaarlijkse wereldbiodiversiteitsdag te vieren. Met Naturalis Nights: Biodiversiteitsdag viert Naturalis alles wat op aarde leeft en delen we onze liefde voor de natuur. Dit wordt een unieke avondopenstelling met muziek, kunst, minicolleges en nog veel meer leuke activiteiten.

Wereldbiodiversiteitsdag is een belangrijk moment om alles wat leeft op aarde te vieren. Als biodiversiteitsinstituut is dit onze kans om biodiversiteit centraal te stellen in ons museum en aandacht te vragen voor biodiversiteitsverlies en -behoud. Het gaat namelijk niet goed met de biodiversiteit. Op deze dag openen we 's avonds de deuren van het museum en nemen we jullie mee in de schoonheid en bedreigingen van biodiversiteit. Hiermee willen we begrip en waardering creëren voor onze natuurlijke leefomgeving en mensen inspireren zich in te zetten voor de natuur. Biodiversiteit is namelijk van belang voor iedereen!

Ontdek de biodiversiteit

Op deze dag kan iedereen iets nieuws ontdekken over natuur. Proef de biodiversiteit die schuilgaat in een pilsje tijdens de bierproeverij van schimmelonderzoeker Brigida Gallone. Dompel je onder in een toekomst zonder bestuivers met de VR-experience Pollinator Park.Luister naar verschillende kennisverrijkende flitscolleges van verschillende experts, waaronder Auke-Florian Hiemstra, die je meeneemt op safari in de stad. Ontdek hoe je tropisch fruit aan je voeten kan dragen in de flitscolleges van Fruitleather Rotterdam. Dit zal een avond vol kennis zijn. 

Vier alles dat leeft

Deze avond draait niet alleen om het delen van kennis over biodiversiteit, maar ook om het creëren van een warme en gezellige sfeer waarin mensen zich verbonden voelen met de natuur om ons heen. Dit wordt gegarandeerd een gezellige avond, gevuld met een tal van leuke activiteiten. Kom bijvoorbeeld helemaal tot rust door te bewegen als een kwal, koraal of walvis tijdens de natuuryoga sessies. Of ontdek het museum op een nieuwe manier door de speurtocht te doen voor volwassenen. Geniet van de ambient sound van DJ DNA terwijl je ontspant met een drankje en een hapje. 

Naturalis Nights 

Onder de noemer Naturalis Nights presenteert Naturalis door het jaar heen een aantal bijzondere avondopenstellingen. Het is een unieke belevenis om het museum in de avond te ontdekken. Op deze avond zijn er live preparaties van preparateur Becky Desjardins en is het dinolab van Naturalis ook geopend zodat je onze dino-experts alle vragen kan stellen. De Biodiversiteitsdag is de eerste Naturalis Night. 

Meer informatie

  • Neem een kijkje op de website voor meer informatie over het programma en tickets. 
  • De minimumleeftijd voor deze avond is 18 jaar.

Tekst en beeld: Naturalis Biodiversity Center