Ontdek Bezoekerscentrum De Hoep

Bezoek De Hoep en ontdek het Noordhollands Duinreservaat

PWN
3-JUN-2024 - Op één van de mooiste plekken van Noord-Holland, aan de Zeeweg in Castricum, ligt Bezoekerscentrum De Hoep. Dit bezoekerscentrum van drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN is hét startpunt voor een bezoek aan het Noordhollands Duinreservaat. Zeker nu hier sinds kort een prachtige nieuwe tentoonstelling te bewonderen is.

In het Noordhollands Duinreservaat zijn water en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. De gloednieuwe tentoonstelling in Bezoekerscentrum De Hoep laat met leuke weetjes en interactieve elementen zien dat het drinkwater in Noord-Holland afhankelijk is van de kracht van de natuur. Op reis door de tentoonstelling ontdek je als bezoeker waarom het water uit de kraan eigenlijk heel bijzonder is.

Welke soorten leven er in het open duingebied?

Vijf landschappen, vijf werelden

De tentoonstelling neemt je mee door de vijf landschappen die te vinden zijn in het Noordhollands Duinreservaat. Van de binnenduinrand met landgoed Marquette en grutto’s, naar het bos met eiken en de bonte specht. Dan naar het struweel met duindoorns en via het open duin met duinviooltjes en konijnen, naar de zeereep met helmgras en meeuwen. Aan de hand van grote panoramafoto’s worden de weidsheid en afwisseling van de duinen onderstreept. Ook biedt de tentoonstelling op veel plekken verdiepende informatie en echte beleving. Denk aan de zang van de nachtegaal, het nut van het duinkonijn, de ruige vacht van de Scottish Blackface of dikke klonters kikkerdril: je kunt het horen, zien en voelen.

Ontdek hoe alles in de natuur met elkaar is verbonden

Loop door de binnenduinrand

Aanwinst voor Castricum

Burgemeester Ben Tap van de gemeente Castricum heeft het vernieuwde bezoekerscentrum onlangs officieel geopend. Hij vertelt: "Het is ontzettend goed dat PWN zo’n mooie tentoonstelling heeft neergezet. De Hoep is het vertrekpunt voor de vele toeristen uit binnen- en buitenland die onze regio komen bezoeken. En natuurlijk is De Hoep een plaats voor kinderen om te leren over water en natuur. Dat is belangrijker dan ooit."

Kom je ook een kijkje nemen in Bezoekerscentrum De Hoep?

Meer informatie

Bezoekerscentrum De Hoep is van dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, en tijdens de schoolvakanties ook op maandag. Kijk op de website van PWN voor meer informatie. In totaal beheert PWN drie bezoekerscentra: De Hoep in Castricum, De Duinheide in Bergen en De Kennemerduinen bij Bloemendaal aan Zee. Stuk voor stuk een bezoekje waard!

Tekst: PWN
Foto's: Edo Landwehr, PWN