otter

Nieuw beeld van de otter: aanvaring met de camera

5-APR-2014 - De otter in de Nieuwkoopse Plassen vermaakt zich prima in het natuurgebied. In het laatste filmpje van heeft hij (of zij) zelfs een aanvaring met de camera. Nadat de otter de camera in een andere positie heeft gebracht, rent hij snel, en een beetje schuldbewust, weg.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

De otter in de Nieuwkoopse Plassen vermaakt zich prima in het natuurgebied. In het laatste filmpje van heeft hij (of zij) zelfs een aanvaring met de camera. Nadat de otter de camera in een andere positie heeft gebracht, rent hij snel, en een beetje schuldbewust, weg.

Veilig oversteken rond de Nieuwkoopse Plassen
Otter (foto: Mark Zekhuis, Saxifraga)Boswachter Martijn van Schie: “Gelukkig stoot de otter nu zijn hoofd tegen een camera en niet tegen de bumper van een auto. Het is belangrijk dat we snel ottertunnels realiseren om dit laatste te voorkomen!” De otter die op 12 februari verkeersslachtoffer werd op de A12 bij Gouda was een jong en vruchtbaar mannetje. Om nieuwe slachtoffers te voorkomen is het volgens Natuurmonumenten belangrijk dat er vaart gemaakt wordt met de aanleg van ottertunneltjes, om te beginnen in de omgeving van de Nieuwkoopse Plassen.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Otter stelt camera even opnieuw in, Nieuwkoop, 18 maart 2014 (video: Natuurmonumenten)

Kijk hier voor eerdere filmpjes van de otter in de Nieuwkoopse Plassen.

Naast het beveiligen van wegen is het van groot belang dat de Ecologische Hoofdstructuur, het Nationale Natuurnetwerk, tijdig wordt afgemaakt. Daardoor worden de natuurgebieden robuuster en met elkaar verbonden, een belangrijke voorwaarde voor een levensvatbare otterpopulatie in het Groene Hart. Met name de geplande versterking van het natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen en een goede verbinding naar de Reeuwijkse Plassen is cruciaal.

Speel het otterspel
Help jij de otter oversteken? Speel hier het otterspel en breng hem veilig naar de Nieuwkoopse Plassen!

Bron: Natuurmonumenten
Foto: Mark Zekhuis, Saxifraga