Nature Today app

Nature Today nu in de appstores beschikbaar

Nature Today
24-MEI-2020 - Download de Nature Today-app in Google Play en de Apple Store en zie meer met Nature Today. Lees de natuurberichten. Ontdek de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die je nu tegen kunt komen en wat je in de natuur kunt doen. Overal in Nederland: in natuurgebieden, op het platteland maar ook midden in de stad. Zo leer je jouw directe omgeving steeds beter kennen.

“Het lijkt mij fantastisch om, waar ik ook ben in Nederland, te weten wat er groeit en bloeit!” Dit was één van de vele positieve reacties toen we vorig jaar het plan lanceerden om via Nature Today toegang te geven tot de enorme rijkdom aan locatiegebonden natuurinformatie. Inmiddels kan het. Op 26 maart lanceerden we al de webapp NatureToday.nl en vanaf nu kun je ook de echte apps downloaden in de appstores van Apple en Google Play.

Download de Nature Today-app en ontdek de natuur om je heen

Kijk door de ogen van tienduizenden natuurliefhebbers

De Nature Today-app opent met een overzicht van de vogels, zoogdieren, planten, vlinders en libellen die de afgelopen week in Nederland doorgegeven zijn door tienduizenden natuurliefhebbers. Bovenaan staan de meest doorgegeven soorten.

Via ‘Jouw locatie’ krijg je met je Nature Today-account direct het overzicht van dieren en planten op de plaats waar je bent. Daarnaast kun je heel eenvoudig elke plek in Nederland selecteren en daar het actuele soortenoverzicht van bekijken. Handig als je wilt weten wat je zou kunnen zien tijdens je wandeling of om op afstand mee te kijken met familie of vrienden.

De dier- en plantensoorten in jouw omgeving worden gesorteerd op volgorde van trefkans. Dit wordt op een ingenieuze manier bepaald op basis van het aantal waarnemingen uit het verleden en de ecologie van de soort. Trekvogels verschijnen bijvoorbeeld alleen in de overzichten als ze in Nederland zijn. Voor de vogels is een koppeling gemaakt met de Live Atlas van Sovon Vogelonderzoek Nederland. De trefkans van de vlinders en libellen wordt mede bepaald door de dagelijkse vlinder- en libellenverwachting van De Vlinderstichting. FLORON heeft van alle plantensoorten de bloeitijden geanalyseerd. De informatie wordt iedere dag ververst. Waardoor je altijd up-to-date bent.

Met je Nature Today-account kun je de eerste maand gratis gebruikmaken van de locatiegebonden natuurinformatie, daarna kun je al voor € 2,- per maand een jaarabonnement afsluiten.

Download de Nature Today-app en ontdek de vele natuuractiviteiten

Je ziet en geniet meer met Nature Today

Van alle dier- en plantensoorten is een foto en korte beschrijving opgenomen zodat je steeds meer soorten gaat herkennen. Onder de foto staat de huidige status die aangeeft wat er op dit moment met een soort gebeurt. Is een vogel nog onderweg vanuit de Sahara naar Nederland? Is een vlinder nu nog een rups of pop? Bij elke soort vind je een verwijzing naar meer informatie op de sites van de desbetreffende natuurorganisaties. Door op de hartjes in de afbeeldingen van soorten en activiteiten te klikken, voeg je deze toe aan je lijst met favorieten. Die lijst kun je bekijken via het menu-item Profiel onderin de pagina. Je kunt dan makkelijk je favoriete soorten langslopen en zien in welk levensstadium ze zitten.

Lekker actief in en met de natuur

Er is ontzettend veel te genieten, te doen en te leren in de open lucht. Zoek voor elke plek in Nederland op welke natuuractiviteiten er in de buurt zijn. Je ziet direct wanneer, waar en wat er te doen is met een verwijzing naar de website waar je je kunt aanmelden. Categorieën zijn: cursus, doen, jongeren, lezing en vrijwilligers. Door de huidige situatie is het aantal activiteiten dat aangeboden wordt nog beperkt. De komende maanden hopen we dat er weer meer natuuractiviteiten georganiseerd mogen worden. Desalniettemin is er al veel interessants op anderhalve meter te beleven. Organiseert jouw organisatie ook een natuuractiviteit die je in Nature Today zichtbaar wilt laten worden voor duizenden natuurliefhebbers? Neem dan contact op via info@naturetoday.nl.

Natuurberichten

Tenslotte zijn in de Nature Today-app natuurlijk alle natuurberichten te lezen die dagelijks door topexperts van bijna veertig natuurorganisaties, kennisinstellingen, terreinbeherende organisaties en overheden gepubliceerd worden. Laat je elke dag weer verrassen en inspireren door de interessante ontwikkelingen in de natuur, het natuurbeheer en -beleid.

Word abonnee en draag bij aan meer locatiegebonden natuurinformatie in Nature Today

Uit enquêtes onder bezoekers van Nature Today blijkt een grote behoefte aan meer toegang tot locatiegebonden natuurinformatie. We zitten vol met ideeën en plannen. Om die te realiseren is echter financiering nodig. Hoe meer mensen abonnee worden van Nature Today, hoe meer natuurinformatie we aan Nature Today kunnen toevoegen. Via de Nature Today-app of via NatureToday.nl kun je na inloggen met je Nature Today-account en voor € 2,- per maand een jaarabonnement afsluiten. Help je ons ook?

We wensen je veel plezier met het gebruik van de Nature Today-apps.

Tekst: Arnold van Vliet, Hidde Hofhuis, Mieke Siebers en Wichertje Bron, Nature Today
Foto’s: Nature Today