Roodborst Nature Today Go

Nog meer genieten van natuur? Help Nature Today Go aan laatste 25%

Nature Today
24-FEB-2019 - Al 270 mensen en organisaties hebben bijna 19 duizend euro gedoneerd aan de crowdfunding voor Nature Today Go! Uit de reacties blijkt dat veel mensen ons doel steunen: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te bieden tot de schat aan natuurinformatie voor elke plek in Nederland. Help ons met een donatie de laatste 25% van het streefbedrag bij elkaar te halen. Dan kunnen we bouwen.

"Ik vind hem nog niet in de appstore...?!" Dit heb ik nu al diverse keren gehoord als ik vol enthousiasme vertel over onze plannen voor Nature Today Go. Nog tijdens mijn verhaal gaat men al op zoek naar Nature Today Go. Een duidelijk signaal dat men geïnteresseerd is in toegang tot de schat aan natuurinformatie op elke plek in Nederland, waar je ook bent. Helaas is Nature Today Go er nog niet. De provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland subsidiëren de plannen, maar we kunnen pas met de bouw beginnen zodra we met de crowdfunding 25 duizend euro binnen hebben gehaald. Hoe eerder we het doel bereikt hebben, hoe eerder Nature Today Go beschikbaar is.

Geniet van de zeer hoge temperaturen... en denk daarbij eens aan Nature Today Go

Ik vermoed dat vrijwel iedereen vandaag en de komende dagen naar buiten gaat om te genieten van de spectaculair hoge temperaturen. Overal zie, ‘proef’ en hoor je de lente tot ontwikkeling komen. Bedenk eens hoe het zou zijn als je voor en/of tijdens je wandeling of fietstocht of in je tuin eenvoudig kunt zien welke dieren en planten je nu tegen kunt komen, hoe ze er uitzien of klinken, wat de luchtkwaliteit is of wat er onder je voeten in de bodem allemaal gebeurt. In een oogopslag zie je ook of je de vlinderstruik al moet snoeien, welke andere tuinactiviteiten je nu kunt doen of waar je in de buurt met een natuuractiviteit mee kunt doen.    

Stem mee over welke natuurinformatie eerst

Of je nu één of duizend euro doneert, iedereen die een donatie doet mag meebepalen welke natuurinformatie als eerste opgenomen wordt in Nature Today Go. Nadat je jouw donatie gedaan hebt, krijg je een email met een link naar een vragenlijst. Van de 270 donateurs hebben al 131 mensen de vragenlijst ingevuld. Daaruit blijkt dat informatie over vogels tot nu toe nog het hoogst scoort, op de voet gevolgd door vlinders. Planten staan nu op de derde plaats, gevolgd door zoogdieren. In de grafiek hieronder zie je het verschil in respons tussen planten en zoogdieren. De volgorde kan nog makkelijk wisselen want we hebben nog flink wat donateurs nodig. Heb je wel al een donatie gedaan, maar nog niet gestemd? Klik dan op de link in de email die je na je donatie gekregen hebt.

‘Strijd’ om de derde plaats. Interesse in locatiegebonden informatie over planten ligt net hoger dan over zoogdieren

Steunbetuigingen donateurs

Veel donateurs hebben een opmerking geplaatst bij hun donatie. Hieronder staat een aantal van de laatste opmerkingen. Heb je nog vragen die je beantwoord wilt zien voordat je tot donatie overgaat? Kijk dan in de lijst met veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een email naar naturetoday@wur.nl. Wil je een demo zien van waar we aan denken?

 

SIGHT Landscaping: “Het stimuleren van gemakkelijke toegang tot natuurinformatie en hiermee inzicht krijgen in alle veranderingen die menselijk het handelen veroorzaakt, zal hopelijk bijdragen aan het besef dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Door de samenwerking van diverse partijen en het bereiken van een breed publiek zal de interesse in natuur en het belang hiervan ten goede komen.

Gulle gever: “Meer genieten, omdat je meer weet van wat je ziet/ervaart”.

Gulle gever: “Toegankelijk maken natuur dichtbij zal interesse vergroten en besef van belang doen toenemen.

Pieter: “Ik steun van harte deze aanpak die het delen van ervaring en kennis aangevuld met feiten en wetenschappelijke toelichting makkelijk maakt.

Gulle gever: “Alles wat bijdraagt aan meer kennis, begrip en bescherming van de Nederlandse natuur draag ik een warm hart toe.

Gulle gever: “Voor Informatie over de mij omringende natuur en vooral wat niet direct zichtbaar is.

Gulle gever: “Ik geniet van de berichten en wil er wat voor geven.

Siert: “Goede zaak, past goed bij de dagelijkse nieuwsbrief!

Gulle gever: “Omdat de app in veel gevallen zal laten zien dat er veel meer om je heen leeft dan je verwacht.

Ger: “Ik vind het belangrijk dat er goede en objectieve voorlichting over de natuur wordt gegeven.

Gulle gever: “Omdat ik dagelijks jullie berichten lees en het interessant vind om te weten wat er groeit en bloeit in voor mij nieuwe gebieden.

Corina: “Gebruiken van de app maakt mijn enthousiasme voor de natuur nog groter.

Tenslotte hier nog een video waarin we de plannen toelichten.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.
Uitleg over Nature Today Go (Bron: Nature Today)

Tekst: Arnold van Vliet, Nature Today
Illustraties en film: Piet Munsterman, Saxifraga; Nature Today