Roodborst Nature Today Go

Crowdfunding Nature Today Go na week al over de helft; lees motivatie donateurs

Nature Today
27-JAN-2019 - Een week geleden ging de crowdfunding voor Nature Today Go van start. Doel: meer kennis en steun voor natuur door iedereen toegang te bieden tot de schat aan locatiegebonden natuurinformatie voor elke plek in Nederland. De helft van het streefbedrag is al behaald! In dit bericht leest u waarom mensen doneerden en in welke natuurinformatie men het meest geïnteresseerd is. Doneer ook en beslis mee.

Een soort weerapp maar dan met natuurinformatie

Demo van hoe Nature Today Go er mogelijk uit kan komen te zien op je telefoonVia Nature Today informeren experts van meer dan twintig betrokken organisaties jaarlijks al miljoenen mensen over actuele ontwikkelingen in de natuur via de talloze natuurberichten. Wij zijn daar blij mee en de lezers ook. Al jaren dromen we bij Nature Today er echter van om nog meer mensen nog actiever bij de natuur te betrekken. Hoe? Door de schat aan natuurinformatie die er voor elke plek in Nederland is beschikbaar te maken zoals weerapps weerinformatie ontsluiten: Wat is de temperatuur/neerslag hier? Wat wordt er de komende uren of 14 dagen verwacht? Is het warmer/kouder dan normaal? Met Nature Today Go kan dat worden: Welke vogels/planten zitten hier? Welke worden de komende dagen verwacht? Is dat meer/minder, vroeger/later dan normaal? Of: Welke natuurdoelen wil men hier bereiken? Hoe is de soortenrijkdom hier veranderd? Naar welke soorten wordt hier gestreeftd?

Help mee de tweede helft te realiseren: Motivatie donateurs

Het was heel fijn om de vele positieve reacties te zien op de presentatie van Nature Today Go. De steun blijkt ook uit het feit dat we na een week al op de helft van het streefbedrag van 25 duizend euro zitten. Hieronder staat een groot aantal uitspraken van mensen die al een donatie gedaan hebben.

Helpt u ook mee de tweede helft van de benodigde 25 duizend euro te realiseren door een donatie te doen? Heeft u nog vragen die u beantwoord wilt zien voordat u tot donatie wilt overgaan? Kijk dan in de lijst met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een email naar naturetoday@wur.nl. Wilt u een demo zien?

Motivatie donateurs

Wij dragen graag bij aan het nog beter in beeld brengen van de natuur in kwetsbaar Nederland.” (Gulle Gever)

Mooi initiatief. Ik ga er zeker gebruik van maken.” (Gulle Gever)

Leuk en belangrijk product. Als we gaan wandelen kunnen we nog beter om ons heen kijken!” (Paulien)

"Omdat ik alles van de natuur wil weten en leren.” (Lies)

We raken als mens steeds meer verwijderd van de natuur door ons hectische leven. Daarom is dit natuurinformatieplatform zo belangrijk: het brengt ons weer dichter bij natuur in onze directe omgeving.” (Gulle Gever)

Deze innovaties nodigen onze aandacht uit voor de vitale meer-dan-menselijke wereld die ons ondersteunt. In tijden waarin onze gedeelde aarde steeds meer onder druk staat, zouden we er goed aan doen om alle mogelijke ondersteuning te geven aan innovaties die ons kunnen helpen de natuur te helpen ... door onze directe waarneming en ervaring ervan. (En dit heeft potentieel om een veel grotere erfenis achter te laten dan de nieuwste "appcrap" uit Silicon Valley).“ (Matthew)

Geheel bewust te leven op onze aarde houdt ook logisch in onderdeel te zijn van de natuur in alle opzichten.” (Gulle Gever)

Natuurinformatie in kaart brengen is een fantastisch idee!! Crowdsourcing de kosten is ook een leuk initiatief. Veel succes!!” (Raul)

Genieten van de natuur en er meer van weten. Succes!” (Gulle Gever)

Leuk initiatief!” (Paul)

Heel mooi idee!” (Fogol)

Goed initiatief wat het genieten van de natuur alleen maar kan verhogen.” (Cees)

Wordt de leukste app tijdens wandelingen in ons prachtige land.” (Gulle Gever)

Ik hoop door middel van de app meer van de natuur te ontdekken waar ik nu allemaal zo aan voorbij ga.” (Gerrie)

Ik steun van harte dit initiatief zodat het ontdekken van de natuur makkelijk, eenvoudig toegankelijk is en vooral ook voor jongeren aantrekkelijk. Deze groep wordt op zo`n manier makkelijker betrokken bij alles wat om hen heen leeft. En hopelijk de waarde van het rentmeesterschap al vroeg ontdekken met liefde en bewondering voor alles wat groeit, bloeit en leeft.” (Herma)

Dit kan een fantastische app worden. Het geeft directe en accurate natuurinfo, die je zelf kan filteren naar je interesse, waar je ook bent.” (Linda)

Natuur is overal! Als jij de natuur niet ziet, komt de natuur naar jou toe! Succes met het ontwerpen!” (Gulle Gever)

A very nice and inspiring project!” (Gulle Gever)

Prima actie, en het lijkt me een leuke aanvulling bij het genieten van de natuur” (Marcel)

Natuur is overal om ons heen. Maar om wat gewoon is, gewoon te houden, is het van belang te weten welke planten en dieren waar zitten. Nature Today Go helpt om dat inzichtelijk te maken.” (Alfons)

Wat een mooi initiatief!” (Ellen)

Prachtig plan! Veel succes!” (Petra)

Woon midden in het 💚 van de Weerribben, dus ❤️ voor de natuur” (Gulle Gever)

Prima initiatief om gebruik te gaan maken van de talloze verscholen kennisvoorraden.” (Gulle Gever)

Geweldig idee! Ik zal het zeker gaan gebruiken" (Gulle Gever)

Onderweg in de natuur mis je vaak de juiste informatie over het gebied. Zeker als het interactief is en je bij voorbeeld via je camera direct te weten krijgt welk beestje of plant je ziet.” (Gulle Gever)

Lijkt mij fantastisch om, waar ik ook ben in Nederland, te weten wat er groeit en bloeit!” (Miranda)

Ik vind het een schitterend initiatief!” (Dré)

Mooi initiatief en enthousiaste initiatiefnemers!!” (Gulle Gever)

Op Schouwen-Duiveland snappen initiatiefnemers dat energie- en CO2 transitie onlosmakelijk verbonden zijn met biodiversiteit. Deze app betrekt inwoners/bezoekers heel makkelijk bij ons streven om duurzaam eiland te worden.” (Eric)

Dat wordt volgens mij een prachtige app om iedereen mee te laten genieten van alles wat groeit, bloeit en ons steeds weer boeit!” (Greet)

Hoe meer aandacht voor de natuur hoe beter. Aangezien een smartphone een niet meer weg te denken informatiebron is, is ontwikkeling van een app boordevol informatie over alles wat bloeit en groeit een geweldig initiatief.” (Fried)

Ik wil Nature Today Go graag op mijn telefoon zodra het er is!” (Gulle Gever)

Goed initiatief om mensen meer bewust te maken van hun natuurlijke omgeving.” (Pascal)

Het zou een droom zijn als je overal snel kunt zien welke dieren en planten er om je heen leven. Succes met de ontwikkeling.” (Gulle Gever)

Natuur is onmisbaar voor de mens en verdient voortdurend alle aandacht.” (Gulle Gever)

Op de plekken waar je bent direct de meest actuele info over wat je kunt zien, ideaal!” (Gulle Gever)

Hergebruik van data moet net zo normaal worden als recycling van andere grondstoffen. In een circulaire economie, zal het hergebruik van data vanzelfsprekend worden.” (Gulle Gever)

Onderdeel van ons omringende natuur is ook bestemd voor voedselproductie en daar ligt mijn motivatie om de directe omgeving steeds breder en dieper zichtbaar te maken.” (R.O.O.S.)

Naar de crowdfundingpagina

Tekst: Arnold van Vliet, Wichertje Bron, Hidde Hofhuis en Mieke Siebers, Nature Today