Slapende vos in vossenburcht in Oostvaardersplassen

Volgdevos.nl: webcam vossen Oostvaardersplassen weer online

20-FEB-2013 - Sinds zondag 17 februari zijn de webcams bij de vossenburcht in de Oostvaardersplassen weer online. Staatsbosbeheer hoopt op een nieuwe vossenfamilie voor de camera's. Op de website Volgdevos.nl zijn live-beelden van een vossenburcht te zien en is informatie te vinden over de vos en het Flevolandse natuurgebied. Met de webcams wil Staatsbosbeheer iedereen laten meekijken hoe vossen in de natuur leven en hoe fascinerend het dier is.

Bericht uitgegeven [land] op [publicatiedatum]

Sinds zondag 17 februari zijn de webcams bij de vossenburcht in de Oostvaardersplassen weer online. Staatsbosbeheer hoopt op een nieuwe vossenfamilie voor de camera's. Op de website Volgdevos.nl zijn live-beelden van een vossenburcht te zien en is informatie te vinden over de vos en het Flevolandse natuurgebied. Met de webcams wil Staatsbosbeheer iedereen laten meekijken hoe vossen in de natuur leven en hoe fascinerend het dier is.

Slapende vos in vossenburcht in Oostvaardersplassen (foto: Staatsbosbeheer)Afgelopen weken hebben boswachters van Staatsbosbeheer alweer paartjes vossen in de burcht gesignaleerd. Alle hoop dus dat ze hier het komende voorjaar hun jongen gaan werpen zodat bezoekers van de site dagelijks via de camera's een bijzondere kijk krijgen in het leven van de vossenfamilie.

In de Oostvaarderplassen leeft een groep van ongeveer vijftig vossen. Hier kunnen de vossen vrij leven waardoor ze niet alleen ’s nachts, maar ook overdag te zien zijn. Twee jaar geleden waren de webcams een groot succes en keken 2,2 miljoen kijkers mee met het leven in de burcht, en de geboorte en de ontwikkeling van jonge vosjes. Vorig jaar gingen de camera’s ook aan maar bleef de burcht helaas leeg.

Win een vossenknuffel
De afgelopen dagen is via Volgdevos.nl al een aantal keer een vos voor de burcht gespot. Hij snuffelde rond en ging er daarna weer vandoor. Staatsbosbeheer hoopt natuurlijk dat een vos zich in de burcht nestelt, maar kan dit zelf niet 24/7 in de gaten houden. Daarom roept Staatsbosbeheer Nederland op om een oogje in het zeil te houden. Degene die als eerste een screendump van een vos in de burcht naar de redactie stuurt, wint een vossenknuffel. Een screendump maak je met de toets printscreen (vaak afgekort prt scr).

Enting Films en AV Media plaatsten de webcams en regelden de bijborende techniek en vossendeskundige Jaap Mulder adviseerde Staatsbosbeheer bij dit project. Evident is verantwoordelijk voor concept en realisatie van de website. En Staatsbosbeheer dankt Streamzilla voor de sponsoring van de streaming van de webcambeelden.

Bron: Staatsbosbeheer
Foto: Staatsbosbeheer / Volgdevos