vos

Volgdevos.nl: jonge vosjes geboren in Oostvaardersplassen

28-MRT-2014 - De beroemdste vos van Nederland, die te volgen is via webcams op de site www.volgdevos.nl, heeft jongen. Het eerste vosje werd vrijdagmorgen 28 maart om een uur of 5 geboren. De geboorte werd live gevolgd door vele vossenvolgers. De moeder lag voor het zicht van camera 1, met de rug naar de lens. Af en toe is er een klein jong te zien. Jonge vosjes zijn donker van kleur. Hoeveel jongen er zijn, is nog niet zeker.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

De beroemdste vos van Nederland, die te volgen is via webcams op de site www.volgdevos.nl, heeft jongen. Het eerste vosje werd vrijdagmorgen 28 maart om een uur of 5 geboren. De geboorte werd live gevolgd door vele vossenvolgers. De moeder lag voor het zicht van camera 1, met de rug naar de lens. Af en toe is er een klein jong te zien. Jonge vosjes zijn donker van kleur. Hoeveel jongen er zijn, is nog niet zeker.

Boswachter Bertin Bergman van Staatsbosbeheer: ‘De moedervos was behoorlijk rond, dus ik ben benieuwd hoeveel jongen er geboren zijn. We wachten het af, en genieten ondertussen van het jonge geluk in de burcht.’ De vosjes krijgen geen naam. Staatsbosbeheer geeft in het wild levende dieren nooit een naam. Het zijn immers geen huisdieren, maar dieren die leven in de vrije natuur.

Jonge vos (foto: Harm Hofman & Jan Koeman)

Staatsbosbeheer heeft een vossenburcht in de Oostvaardersplassen, natuurgebied tussen Almere en Lelystad, voorzien van webcams. In het gebied leven ongeveer 50 vossen. De dieren leven er in vrijheid en zijn ook overdag in het gebied te zien. De webcams zijn nu een week aan. De vossencam op www.volgdevos.nl is een absolute publiekslieveling; vorig jaar trok de site bijna 2,5 miljoen bezoeken. Op www.volgdevos.nl kun je live in en rondom de vossenburcht kijken. Ook staan er eerder gemaakte filmpjes op de site.

Bron: Staatsbosbeheer
Foto: Harm Hofman & Jan Koeman