vos

Vosjes Oostvaardersplassen voor het eerst buiten

6-MEI-2011 - De vossenwelpjes uit de Oostvaardersplassen hebben hun eerste stapjes buiten het hol gedaan. Maandag kroop welpje nummer één over zijn moeder heen de buitenlucht in. De welpjes zijn voor de camera geboren in de inmiddels beroemde vossenburcht. Dankzij de webcambeelden vanuit de nestkamer weten we inmiddels dat er vijf kleintjes geboren zijn.

Bericht uitgegeven op [publicatiedatum]

De vossenwelpjes uit de Oostvaardersplassen hebben hun eerste stapjes buiten het hol gedaan. Maandag kroop welpje nummer één over zijn moeder heen de buitenlucht in. De welpjes zijn voor de camera geboren in de inmiddels beroemde vossenburcht. Dankzij de webcambeelden vanuit de nestkamer weten we inmiddels dat er vijf kleintjes geboren zijn. 

Vos (foto: Bram Achterberg)In maart trok een vossenpaar in de door Staatsbosbeheer aangelegde burcht in de Oostvaardersplassen. Dankzij webcams in en buiten de burcht kunnen we het leven van de vossen sinds die tijd live volgen. Ruim anderhalf miljoen bezoekers keken de afgelopen weken mee naar en volgen sinds begin april de pasgeboren welpjes van het vossenpaar in hun ontwikkeling op Volgdevos.nl.

Naar buiten
Vossenexpert Jaap Mulder vertelt op de site regelmatig over het doen en laten van de vossen. Het wachten was de afgelopen week tot de welpjes eindelijk naar buiten zouden komen. Dit gebeurde later dan verwacht, maar maandag 2 mei was het dan zover: rond half elf ’s ochtends kwam het eerste jong naar buiten.

Om dit object in te laden dien je marketing-cookies te accepteren.

Excursies
Naar aanleiding van de webcams staan de vossen in de Oostvaardersplassen volop in de belangstelling. Daarom houdt Staatsbosbeheer in mei een serie excursies die in het teken staan van deze dieren. De excursies starten met een presentatie over vossen door Jaap Mulder of een medewerker van Staatsbosbeheer. Daarna gaat het programma buiten verder met een rit per Ecokar door de Oostvaardersplassen. De vossenroute gaat langs verschillende waarnemingspunten waar je met telescopen en verrekijkers kunt speuren naar de vossen dier hier leven.

Bron: Staatsbosbeheer
Foto: Bram Achterberg