Veldgids Paddenstoelen deel 2 is uit

Nederlandse Mycologische Vereniging
5-OKT-2016 - Deze praktische veldgids is het vervolg op de succesvolle Veldgids Paddenstoelen die in oktober 2013 werd gepubliceerd. In het eerste deel staan de plaatjeszwammen en de boleten centraal. In de nieuwe Veldgids Paddenstoelen deel 2 worden vrijwel alle overige groepen behandeld zoals de beker-, buik-, gaatjes-, kern-, knots-, koraal-, korst-, stekel-, en trilzwammen.

Voorkant Veldgids Paddenstoelen deel 2 (Biefstukzwammen)

De nieuwe veldgids is het vervolg op de succesvolle "Veldgids Paddenstoelen". Het is bovenal een praktische veldgids en bedoeld voor zowel de beginners als voor de meer gevorderde (amateur)mycologen. De nieuwe gids is net als het eerste deel bijzonder, omdat (amateur)mycologen het veelal moeten doen met vertaalde boeken uit het buitenland. De in de nieuwe Veldgids Paddenstoelen deel 2 behandelde soorten zijn gegarandeerd allemaal in Nederland te vinden. Het is bovenal een rijk naslagwerk waar je telkens weer met plezier doorheen bladert. Het boek is gericht op de herkenning in het veld: het bevat gedetailleerde sleutels, maar daarnaast ook duidelijke kleurenfoto's.

Alle voordelen op een rijtje:

  1. 420 van de meest algemene soorten zwammen van Nederland.
  2. Gericht op herkenning in het veld.
  3. Toegankelijke determinatiesleutels en duidelijke kleurenfoto's.
  4. Compacte soortbeschrijvingen bestaande uit de kenmerken, ecologie, verspreiding en erop gelijkende soorten.
  5. Tips voor het determineren en verzamelen.

De nieuwe gids is uitgegeven en verkrijgbaar via www.knnvuitgeverij.nl maar ook in de boekhandel.

ISBN 9789050114639

De auteurs Nico Dam en Thomas Kuyper van Veldgids Paddenstoelen deel 1 en deel 2 zijn beiden lid van de Nederlandse Mycologische Vereniging. Nico Dam is fysicus en ruim 25 jaar actief als (amateur)mycoloog. Thomas Kuyper is werkzaam als hoogleraar aan Wageningen Universiteit, met als aandachtsgebied de ecologie en diversiteit van paddenstoelen en schimmels.

Voorbeeldpagina Veldgids Paddenstoelen deel 2

 Tekst en foto's: Martijn Oud, Nederlandse Mycologische Vereniging (leadfoto: Vroege bekerzwam)