Nature Today

Natuurberichten

Pagina 1 van 41 - 404 Resultaten

De Molenwijk te Heerhugowaard is in het nieuws gekomen vanwege de massa's champignons die er al enige weken achtereen in de plantsoenen tevoorschijn komen. Oorzaak is de champignoncompost die als bodemverbeteraar in de plantsoenen..


Lees verder 24 mei 2017   2 dgn oud

Het lijkt erop dat de fraaie Korrelige taaiplaat flink aan het toenemen is in ons land. Hoofdoorzaak is de toename van dode populierenstammen, het meest geliefde substraat van de Korrelige taaiplaat. Populieren zoals Witte abelen,..


Lees verder 17 mei 2017   1 week oud

Op een overjarige composthoop achter de kantine van een tennisclub in Zaandam waren een aantal opvallende paddenstoelen tevoorschijn gekomen. De bleke hoeden met de unieke, donker gespikkelde stelen lieten er geen misverstand over..


Lees verder 10 mei 2017   2 wkn oud

Waarschijnlijk komt het door het koele weer met de plaatselijke buien van de afgelopen weken. Zeker is dat er opvallend veel niet alledaagse franjehoeden worden gevonden op plaatsen waar ze nog nooit gezien zijn. Vondsten van..


Lees verder 3 mei 2017   3 wkn oud

Het is zo gek nog niet om als excursieleider eerst een verkenningstocht door het excursiegebied te maken alvorens aan de excursie te beginnen. Vooral bij paddenstoelenexcursies is dit zogenaamde 'voorlopen' geen overbodige luxe...


Lees verder 27 april 2017   4 wkn oud

De afgelopen dagen schoten de voorjaarspaddenstoelen in flink aantal de grond uit. Ook in de bermen langs de A8 kwamen voorjaarspaddenstoelen tevoorschijn. Je zou denken aan veel voorkomende paddenstoelensoorten die in hoge mate..


Lees verder 19 april 2017   1 maand oud

In september 2015 fietste een lid van de NMV over een laan in Bergen (NH) terwijl een medewerker van de gemeente de bermen maaide. Hierbij moesten de paddenstoelen die er stonden eraan geloven. Enkele onbekende russula's vlak..


Lees verder 12 april 2017   1 maand oud

Een natuurterrein waar zoveel Blauwgroen trechtertjes voorkomen dat het nauwelijks lukt hier te wandelen zonder op de mooie trechtertjes te trappen. Dat overkwam een amateurmycoloog tijdens een bezoek aan een..


Lees verder 5 april 2017   1 maand oud

Je moet veel geluk hebben om de zeldzame Doolhofraspzwam te vinden. Twee oplettende natuurfotografen die het natuur- en recreatiegebied 'Het Twiske' bij Zaandam bezochten, fotografeerden onafhankelijk van elkaar deze zeldzaamheid..


Lees verder 30 maart 2017   1 maand oud

Met de eerste lentedagen zullen binnenkort de struiken en bomen weer gaan uitlopen en dan ziet de wereld er weer een stuk vriendelijker uit. Als het eerste blad aanwezig is, kan je na een zachte lenteregen in tuinen en parken op..


Lees verder 22 maart 2017   2 mnd oud

Archief