De Venen

De mooiste natuurplekken in de provincie Utrecht

Provincie Utrecht
14-JUN-2019 - Vanaf zaterdag 15 juni zendt RTV Utrecht het vierde seizoen van het televisieprogramma 'Mijn Mooiste Plek' uit. In de zesdelige televisieserie nemen kijkers presentatrice Evelien de Bruijn mee naar hun mooiste plek in de provincie Utrecht. Dit levert verrassende ontmoetingen op met bijzondere mensen in de prachtigste landschappen die de regio rijk is.

Evelien de Bruijn neemt de kijkers mee naar de mooiste plekken in de provincie Utrecht. Ze trekt van Vijfheerenlanden tot aan Vinkeveen en van de Gelderse Vallei tot aan het Rivierenland. Ze laat zien hoe prachtig de natuur in de regio is, en wat er allemaal te doen is, wandelend of per fiets; ook voor een gezellig dagje uit met de kinderen. De afleveringen zitten bomvol met inspirerende tips om eropuit te gaan.

Natuur in Vijfheerenlanden

Vijfheerenlanden, het nieuwe stuk Utrecht, is een rijk en afwissend landschap waarin water een hoofdrol vervult. Deze reis begint bij een oude dijkdoorbraak, het Wiel van Schoonrewoerd en als rode draad door het verhaal volgen we de Diefdijk en de Lekdijk. Langs deze dijken staan boerderijen met boomgaarden en weideland. De oude bomen geven beschutting aan vele vogels, zoals de prachtige steenuil. Veel van de graslanden zijn rijk aan bloemen en kruiden waardoor het land een lust voor het oog is.

In andere afleveringen bezoekt de presentatrice onder andere natuurgebieden in Elst, Amerongen, Vinkeveense Plassen, de Gelderse Vallei, Abcoude en Schalkwijk.

Iedere zaterdag op RTV Utrecht

Mijn Mooiste Plek is vanaf 15 juni tot en met 27 juli iedere zaterdag te zien op RTV Utrecht. Ook is het programma terug te kijken op rtvutrecht.nl/gemist.

Partners

De serie is mede mogelijk gemaakt door: K.F. Heinfonds, Staatsbosbeheer, Routebureau Utrecht, Recreatie Midden-Nederland, Landschap Erfgoed Utrecht en Provincie Utrecht.

Tekst en foto: provincie Utrecht